Η Ελίζ Ζαλαντό, ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα στον τομέα των οπτικοακουστικών, διευθύντρια του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στη χώρα μας, αναλαμβάνει τα ινία του μακροβιότερου ελληνικού κινηματογραφικού θεσμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό της κ. Ελίζ Ζαλαντό (Elise Jalladeau), παραγωγού ταινιών, στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η θέση παρέμενε κενή από τον Ιανουάριο όταν υπέβαλε την παραίτησή του ο Δημήτρης Εϊπίδης τον Ιανουάριο μετά από είκοσι τέσσερα χρόνια θητείας η οποία σημαδεύτηκε από επιτυχημένα ανοίγματα αλλά και πολλές γκρίνιες κυρίως σε ό,τι αφορά τη διοίκηση.  

Η Ελίζ Ζαλαντό γεννήθηκε στη Νάντη της Γαλλίας το 1969. Πήρε το πτυχίο της από το  Sciences Po Paris, καθώς και ένα Master στη Νομοθεσία περί Οπτικοακουστικών στο Πανεπιστήμιο Pantheon του Παρισιού. Συνεργάστηκε ως βοηθός παραγωγής και ως παραγωγός για πάνω από 25 ταινίες μεγάλου μήκους με τις εταιρείες παραγωγής Artcam και Charivari Film και με σκηνοθέτες όπως οι Jia Zhang Ke, Darezhan Omirbaev, Pablo Aguero, Martin Rejtman και Jérome Bonnell. Έχει δημιουργήσει τα Ateliers Produire au Sud και είναι επικεφαλής της EAVE για το  workshop “Ties that Bind” από το 2009. Ζει στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2010.