Το κινηματογραφικό φεστιβάλ μπαίνει στον δεύτερο χρόνο του και προσκαλεί νέους και παλιούς δημιουργούς να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 10 Οκτωβρίου

Το φετινό δεύτερο Hellas Filmbox Berlin θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πρωτεύουσα από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017. Σε αυτό θα συμμετέχουν ταινίες παραγωγής από το 2013 και μετά οι οποίες θα διαγωνιστούν σε δύο ξεχωριστά προγράμματα: α. Νέο Ελληνικό Σινεμά, που περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους. β. New Vision, που περιλαμβάνει ταινίες Digital Art, Video Art, Art Films και Animation.

Οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν μέρος θα πρέπει από σήμερα έως τις 10 Οκτωβρίου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://www.hellasfilmbox.de/el/ypovoles-tainiwn/ αφού πρώτα ενημερωθούν για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Να σας θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το Hellas Filmbox Berlin έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι  με πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συλλόγου και στόχος του είναι η δημιουργία μια διαπολιτισμικής πλατφόρμας επικοινωνίας που θα αναδεικνύει θέματα της ελληνικής πραγματικότητας, ιστορίας και κουλτούρας μέσα από ελληνικές παραγωγές, συμπαραγωγές ή διεθνείς παραγωγές με ελληνικό θέμα

Η περσινή διοργάνωση στον ιστορικό βερολινέζικο κινηματογράφο Babylon στέφθηκε από επιτυχία –αυτή την εποχή μάλιστα στην ίδια αίθουσα «τρέχει» το Hellas Filmbox Revisited που θα διαρκέσει ως τις 28 Αυγούστου με προβολές από το πρόγραμμα.