Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ελιάνας Αμπραβανέλ θα προβληθεί στις 3 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το MDA Ελλάς

Το ντοκιμαντέρ «Finishline» (Ο Τερματισμός) της σκηνιθέτιδας και εικαστικού Ελιάνας Αμπραβανέλ, ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών «αειθαλών εφήβων» που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο, θα προβληθεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο (Αεριοφυλάκιο 1) της Τεχνόπολης.

Μετά από την επιτυχημένη πορεία του στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την αθηναϊκή πρεμιέρα του στον κινηματογράφο Δαναό, το ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστεί, με ελεύθερη είσοδο, σε συνεργασία με το MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυικές παθήσεις.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της ομάδας Finish Line που θα συνοδεύσει τα δύο Μέλη του MDA Ελλάς, την παραολυμπιακή αθλήτρια κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και τον Ανδρέα Χότζα, στην κλασική Μαραθώνια διαδρομή των 42χλμ με ειδικά τροποποιημένα αμαξίδια.

Δυο λόγια για την ταινία:

Ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στην Ελλάδα, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. Κάθε φορά που περνούν τη γραμμή του τερματισμού, έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στον καθημερινό ήρωα που κρύβουν μέσα τους!

«Ο τερματισμός» στην Τεχνόπολη, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, ώρα 19.30. Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση στο 213 0109300 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00- 17:00)