Ο Όμιλος Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού «Ακτίδα» ξεκινά τη δημόσια δραστηριότητά του, με εκδήλωση-συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Αυτή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015, στις ώρες 18.30 έως 21.30 σε αίθουσα του ξενοδοχείου NEW (Φιλελλήνων 16, Αθήνα) με θέμα: «Ελλάδα και Ευρώπη με ορίζοντα το 2020: Απασχόληση, πραγματική οικονομία, ανισότητες, κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη». Συντονίζει ο δημοσιογράφος, Αντώνης Παπαγιαννίδης. 

Θα μιλήσουν:

Αιμίλιος Αυγουλέας - Τακτικός Καθηγητής, Έδρα Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών Αγορών, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου: «Η προοπτική της Ελλάδος με βάση τις εξελίξεις και το μέλλον της Ευρώπης».

Κώστας Μελάς - Καθηγητής Οικονομικών- Διδάσκων Πάντειον Πανεπιστήμιο: «Διλήμματα και ψευδαισθήσεις της Γερμανίας στις σχέσεις της με την Ε.Ε. Η θέση της Ελλάδος».
 
Γιάννης Αντώνενας  - Οικονομολόγος: «Οικονομική κρίση και κοινωνική συνοχή». 

Παρεμβαίνουν οι Δημήτρης Ρολόγης (Ιατρός), Δημήτρης Κοτρόγιαννος (καθ. Πολιτικής Φιλοσοφίας Πανεπιστήμιο Κρήτης), Γιώργος Καββαθάς (Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ), Τάνια Καραγιάννη (Οικονομολόγος), Γιάννης Σωμαλακίδης (Επιχειρηματίας).  

Κεντρικός σχολιαστής της εκδήλωσης, ο πρώην Υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.