Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού παρουσιάζει 20 ταινίες με πρωταγωνιστές 32 παιδιά-θύματα της οικονομικής κρίσης από 8 ευρωπαϊκές χώρες το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η λιτότητα έχει υψηλό κόστος όχι μόνο γα τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά. Παιδιά κάθε ηλικίας που μεγαλώνουν σήμερα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς τα στοιχειώδη αγαθά, τροφή και φως, με πετσοκομμένες προοπτικές, αφού η πρόσβασή τους στην εκπαίδευση είναι ελλιπής, και πετσοκομμένες ελπίδες. Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού (ENOC) που ιδρύθηκε το 1997 στο πλαίσιο της δράσης «Η λιτότητα δαγκώνει: φωνές παιδιών» επιτρέπει τώρα, για πρώτη φορά, σε αυτά τα παιδιά να ακουστούν.

 

Μέσα από μια σειρά δημιουργικά εργαστήρια παιδιά και έφηβοι είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τις δικές τους μικρές ταινίες και να εκφράσουν μέσω μουσικής, φωτογραφιών, ήχων, κινουμένων σχεδίων και άλλων τεχνικών, τις απόψεις τους για τις διαφορετικές όψεις των επιπτώσεων της κρίσης στα δικαιώματά τους. Οι ταινίες που προέκυψαν από αυτή τη διαδικασία παρουσιάστηκαν αρχικά στο πλαίσιο του 18ου ετήσιου συνεδρίου του ENOC στο Εδιμβούργο και τώρα, το Σάββατο 28 Μαρτίου, θα προβληθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Δημιουργοί και πρωταγωνιστές των ταινιών 32 παιδιά από 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και 6 παιδιά από την Ελλάδα: ο Σπύρος, ο Γιάννης, ο Θανούλης, η Κατερίνα, η Λαμαάν και η Σακινέ.

Οι ταινίες της δράσης «Η λιτότητα δαγκώνει: φωνές παιδιών» θα παρουσιαστούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα το Σάββατο 28 Μαρτίου σε δύο προβολές: Α΄ προβολή: 16.30 – 18.00,  Β΄ προβολή (επανάληψη): 18.30 – 20.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2131306605 & 2131306703 και στο email: [email protected]