Έχει η Ευρώπη μέλλον ως οικονομική και πολιτική οντότητα; Ο νομπελίστας οικονομολόγος θα απαντήσει στο ερώτημα στο Μέγαρο Αθηνών την Παρασκευή 17 Απριλίου.

Όποιος δεν έχει ακούσει έστω και μία φορά σχολιαστές και οικονομολόγους να διασταυρώνουν τα ξίφη τους από το βήμα των Μέσων Ενημέρωσης με αφορμή τους «χρησμούς» του μέγιστου οικονομολόγου και αρθρογράφου - το μπλογκ του φιλοξενούν οι New York Times-, μάλλον δεν κατοικεί στη χώρα μας. Βλέπετε, οι δημόσιες τοποθετήσεις του ανδρός για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και  τις πολιτικές λιτότητας έχουν πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός των συνόρων. Κυρίως, επειδή έχει καταδικάσει κατ’ επανάληψη τη στάση των «θεσμών», την «στενόμυαλη» εμμονή με το δημοσιονομικό χρέος και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο Πωλ Κρούγκμαν, ο γκουρού της παγκόσμιας οικονομίας που από τα χείλη του κρέμονται πολιτικοί και επενδυτές, θα βρεθεί στην Αθήνα την Παρασκευή 17 Απριλίου, προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ADGI-INERPOST). Σκοπός της επίσκεψης είναι να δώσει μια ομιλία με θέμα «Εurope: What next?» για την πορεία και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας υπό το πρίσμα της ύφεσης που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές λιτότητας καθώς και  για τις πολιτικές που θα πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να καταστεί βιώσιμο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Την ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων Megaron Plus θα προλογίσει ο Γεράσιμος Αρσένης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ADGI-INERPOST). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Ομιλία του Πωλ Κρούγκμαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παρασκευή 17 Απριλίου, ώρα 17.30. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 16.00.