Έχοντας κατά νου την πρωινή ατμόσφαιρα της Βαρβακείου, της Φρουταγοράς και του γύρω χώρου, όταν πληροφορήθηκα για την μελλούμενη εκδήλωση των Atenistas, σε πρώτο άκουσμα μου φάνηκε λίγο τραβηγμένη επιλογή. Άσε που όταν βραδιάζει δεν είναι και η πιο ασφαλής  περιοχή για να περιδιαβαίνεις.

Τελικά όμως η ιδέα αυτή αποδείχτηκε  πετυχημένη επιλογή. Το ανοιξιάτικο σούρουπο ήταν πολύ γλυκό και η ανταπόκριση του κόσμου αρκετά μεγάλη. Ο χώρος της μικρής πλατείας της Φρουταγοράς, απέναντι ακριβώς από την Βαρβάκειο, γέμισε κόσμο κάθε ηλικίας προκειμένου να παρακολουθήσουν  ένα πρόγραμμα με βαλς του Γιόχαν Στράους II, εκτελεσμένο από την Καμεράτα με σύνθεση δεκατετραμελή, με βιολιά, βιόλες, βιολοντσέλα, κοντραμπάσο και πιάνο.

Την διεύθυνση του συνόλου την είχε ο Μαέστρος Γιώργος Πέτρου, άρτι αφιχθείς εκ Βιέννης, μετά τις δύο επιτυχημένες συναυλίες που πραγματοποίησε, υπό την διεύθυνσή του, η Καμεράτα στην Αυστριακή πρωτεύουσα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε λίγο μετά τις οκτώ, διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και περιλάμβανε τα ακόλουθα τέσσερα βαλς: “Wein, Weib und Gesang” («Κρασί, γυναίκα και τραγούδι»), το “Lagunenwaltzer” («Βαλς των Λιμνών»), το “Schatzwaltzer” («Βαλς του θησαυρού») και το “Schatzwaltzer” («Βαλς του θησαυρού») .

 

Μετά το πρώτο βαλς, ο Μαέστρος πρότεινε σε όποιους από το κοινό νοιώθουν να κρυώνουν, να χορέψουν για να ζεσταθούν. Οι παρευρεθέντες είχαμε την ευχαρίστηση να ακούσουμε, δια στόματος του Μαέστρου, ότι ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής (συνεργαζόμενος φορέας της εκδήλωσης) Ιωάννης Μάνου πρότεινε στους Atenistas (και απεδέχθησαν), το Μέγαρο Μουσικής να στηρίζει 4 εκδηλώσεις ετησίως σε ανάλογους χώρους.