Για άλλη μια χρονιά η προσφυγική γειτονιά στη σκιά της Συγγρού θα φιλοξενήσει μια σειρά από δράσεις και εργαστήρια που συνδιοργανώνουν η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Dourgouti Island Hotel Project.

Για εκείνους που δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα στο Δουργούτι την περασμένη σεζόν, δύο λόγια μόνο. Το Dourgouti Island Hotel Project αποτελεί μια εφαρμογή του «UrbanDig για γειτονιές», μιας διαδικασίας που σκοπό έχει τη χαρτογράφηση της ιστορίας αστικών περιοχών μέσα από τις μαρτυρίες των κατοίκων, τα κτίρια και τον πολεοδομικό ιστό. Όλα αυτά σε σχέση πάντα με το παρόν, με τον τρόπο με τον οποίο η ιστορία διαπλέκεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα σήμερα.

 

Οι δράσεις αυτές, στις οποίες συμμετέχουν κάτοικοι και εργαζόμενοι της γειτονιάς καθώς και performer, μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, δραματουργοί και συγγραφείς, είναι site-specific (συμβαίνουν αυστηρά στον συγκεκριμένο τόπο) και οργανώνονται από την καλλιτεχνική ομάδα «Οχι παίζουμε / UrbanDig Project» σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Το φετινό πρόγραμμα του Dourgouti Island Hotel Project περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που θα κορυφωθούν τους επόμενους μήνες. Ανάμεσά τους τρία εργαστήρια που θα λειτουργήσουν μέσα στον Μάιο και τα οποία αξίζει να σας απασχολήσουν:

Εργαστήριο μουσικής
11-13 Μαΐου 2015: Εργαστήριο μουσικής με έμπνευση το αρχείο Dourgouti Island Hotel Project. Συντονίζει ο συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής Μανώλης Μανουσάκης.

14 Μαΐου: Παρουσίαση αποτελεσμάτων του εργαστηρίου.

Εργαστήριο δραματουργίας και συγγραφής
14-16 Μαΐου 2015: Εργαστήριο δραματουργίας και συγγραφής με έμπνευση το αρχείο Dourgouti Island Hotel Project. Συντονίζει η δραματουργός Κατερίνα Κωνσταντινάκου.

17 Μαΐου: Παρουσίαση αποτελεσμάτων του εργαστηρίου.

Εργαστήριο performance
17-19 Μαΐου 2015: Εργαστήριο performance με έμπνευση το αρχείο Dourgouti Island Hotel Project. Συντονίζουν η χορογράφος Ειρήνη Αλεξίου και ο σκηνοθέτης και συντονιστής του DIH Γιώργος Σαχίνης.

20 Μαΐου: Παρουσίαση αποτελεσμάτων  όλων των εργαστηρίων.

 

Στη διάρκεια των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί περιήγηση των συμμετεχόντων στη γειτονιά του Νέου Κόσμου. Στο τέλος των δύο πρώτων τριήμερων εργαστηρίων θα γίνουν εσωτερικές παρουσιάσεις ως παράδοση υλικού της ομάδας που ολοκληρώνει προς την επόμενη ομάδα εργασίας, ενώ τα εργαστήρια θα καταλήξουν σε μια συνολική ανοιχτή παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη, το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαΐου.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη η αποστολή σύντομου σημειώματος περιγραφής της σχέσης με τη γειτονιά ή/και με τις παραστατικές τέχνες στο [email protected]

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 6 Μαΐου. Απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τις 8 Μαΐου.

Για πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 213 017 8002, στο
Email [email protected]