Τα πέντε μουσεία της πόλης συντονίζουν τη δράση τους, επαναπροσδιορίζονται, στοχεύουν και  οραματίζονται τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Με μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ των πέντε γυναικών επιστημόνων που κρατούν στα χέρια τους την τύχη των μουσείων της πόλης, την οποία οργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο, θα γιορταστεί φέτος η Διεθνής Ημέρα των Μουσείων στη Θεσσαλονίκη. Στη συζήτηση με θέμα «Τα 5 Μουσεία της Θεσσαλονίκης: Δράσεις και προοπτικές» που θα γίνει τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ώρα 6-8 μ.μ. θα πάρουν μέρος οι: Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, Γενική Γραμματέας του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών, Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Μαρία Τσαντσάνογλου, Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Ξανθίππη Σκαρπιά-Χόιπελ, Πρόεδρος Δ.Σ. του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Πολυξένη Αδάμ Βελένη, Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

 

Η εκδήλωση του Αρχαιολογικού Μουσείου θα διεξαχθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου 159Α, τηλ. 2310 247111, ώστε να συμπέσει με τα εγκαίνια της έκθεσης «Δώρα της Γής  με αντοχή στο Χρόνο» για την βιοποικιλότητα που οργανώνει το Τελλόγλειο.

Την ίδια ημέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ανδρονίκου 6, τηλ. 231 331 0201, θα προβληθεί η αρχαιολογική ταινία  μικρού μήκους, «Ο μακεδονικός τάφος του Αγίου Αθανασίου», μία παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται δωρεάν ξεναγήσεις από αρχαιολόγους του Α.Μ.Θ. στις περιοδικές και μόνιμες εκθέσεις ενώ μουσικά σύνολα της πόλης θα συνοδεύουν τους επισκέπτες στην περιήγησή τους στον χώρο.    

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ. 2313 310 243 και 2313 310 248