Μια διάλεξη με υψηλό ενδιαφέρον για την κρίση της γηραιάς ηπείρου και το μέλλον της

Όλη μέρα για την κρίση της Ευρώπης ακούμε. Πώς μας προέκυψε, πώς εξελίχθηκε, πού έφτασε και πως θα βγούμε από αυτή. Αν βγούμε δηλαδή, γιατί έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι πια και δεν είναι και τόσο εύκολο να γυρίσει πίσω. Απαιτείται τόλμη, απαιτείται σθένος, απαιτείται καθαρό μυαλό και πάλι δεν μπορεί να είναι σίγουρος κανείς για το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως καταλαβαίνετε, η συζήτηση για το μέλλον της γηραιάς ηπείρου έχει ανάψει. Και τμήμα της συζήτησης αυτής θα μας αποκαλυφθεί την Τρίτη 2 Ιουνίου, στις επτά το απόγευμα, στο Megaron plus. Η διάλεξη τιτλοφορείται «Η κρίση της Ευρώπης και πώς να βγούμε απ’ αυτή» και θα μιλήσουν ο Timothy Garton Ash (Τίμοθυ Γκάρτον Ας), Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τακτικός αρθρογράφος-σχολιαστής στην The Guardian και στο New York Review of Books, και η Καλυψώ Νικολαΐδη, καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων και διευθύντρια του Κέντρου Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το πάνελ συμπληρώνουν ο Όθων Αναστασάκης, διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του SEESOX (South East European Studies at Oxford) και ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Η Καθημερινή, Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (European Studies Centre and South European Studies at Oxford, St Antony’s College, University of Oxford). Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

«Η κρίση της Ευρώπης και πώς να βγούμε απ’ αυτή», διάλεξη στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων  Megaron plus, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τρίτη 2 Ιουνίου, ώρα 19:00.