Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί να ακούσουμε έργα παλιάς μουσικής, να  γνωρίσουμε τον βραβευμένο σολίστ του πιάνου Aleksandr Shaikin και να περιηγηθούμε φωτογραφικά τους αρχαιολογικούς τόπους της Μακεδονίας.

Λίγα μουσεία είναι τόσο προνομιούχα όσον αφορά στη θέση τους αλλά και στον σχεδιασμό τους όσο το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Έργο του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού, από τους πρώτους εκπροσώπους του μοντερνισμού στη χώρα μας, είναι μια όαση καλαισθησίας, την οποία είναι κρίμα να μην επισκεπτόμαστε πιο τακτικά. Γι’ αυτό η διοίκηση του μουσείου φροντίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον μας με συναυλίες και εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών, με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Σημειώστε τα ραντεβού της εβδομάδας:

ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2015

Lucente Stella - Συναυλία παλαιάς μουσικής με τα μουσικά όργανα της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας Τέχνη  με τους Δημήτρη Κούντουρα (φλάουτο με ράμφος) και Ηλέκτρα Μηλιάδου (βιέλα και βιόλα ντα γκάμπα). Οι δύο καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα θα ερμηνεύσουν έργα από το αναγεννησιακό και το μπαρόκ ρεπερτόριο στο οποίο ειδικεύονται χρησιμοποιώντας όργανα εποχής.

ώρα: 20:00/είσοδος ελεύθερη

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2015

Ρεσιτάλ πιάνου του Aleksandr Shaikin (3ο βραβείο Διεθνούς Διαγωνισµού Πιάνου“Γιώργος Θυµής” 2013), με έργα: Brahms, Beethoven, Schumann, Debussy. Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης

ώρα: 20:30/ είσοδος ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΙΟΥ 2015

Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με θέμα: «Αρχαιολογικοί τόποι της Μακεδονίας», περιοδική έκθεση της ομάδας φωτογραφίας ‘f14 - Κοινόν Φωτογράφων’. Δέκα φωτογράφοι εμπνέονται και απαθανατίζουν με το φακό τους, αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας. Άλλοτε εστιάζοντας σε λεπτομέρειες και άλλοτε οπτικοποιώντας τα αισθήματα και τις εντυπώσεις που προκαλεί η επαφή με τα αρχαία μνημεία, δημιουργούν νέες προσλήψεις του χώρου. Η έκθεση που θα περιλαμβάνει τριάντα έξι (36) φωτογραφίες και θα λάβει χώρα στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων Βόρειας Ελλάδος και εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος με τίτλο «Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού στην κοινωνία».

ώρα: 20:30/ είσοδος ελεύθερη

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μ. Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη, τηλ.2313 310201, www.amth.gr.