Το 15ο Athens Technopolis Jazz Festival ανοίγεται στα παιδιά με ένα «Jazz for kids» μονοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανοιχτό σε όλους.

Πρωί πρωί θα πιάσουν δουλειά το Σάββατο 6 Ιουνίου οι μουσικοί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Έντεκα η ώρα είναι το ραντεβού τους με τους νεαρούς συνοδοιπόρους τους σε ένα ταξίδι ανακάλυψης ρυθμών και ήχων που θα ξετρελάνει τα παιδιά με την θεατρικότητα και την αυτοσχεδιαστική διάστασή του.

Το «Jazz for kids» -έτσι λέγεται το project- είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας μίας ημέρας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 15ο Athens Technopolis Jazz Festival με πρωτοβουλία του δεξιοτέχνη των κρουστών Αλέξανδρου Χρηστίδη. Σε αυτό συμμετέχουν γνωστοί μουσικοί της τζαζ σκηνής οι οποίοι θα «οδηγήσουν» τα παιδιά (5 έως …105 ετών) σε ένα αυτοσχεδιαστικό παιχνίδι ανακάλυψης, με τη χρήση ακόμη και απλών υλικών, όπως αντικείμενα καθημερινής χρήσης. 

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Πηνελόπη Τζανετάκη (φωνή), Αντώνης Λαδόπουλος (σαξόφωνο), Αλέξανδρος Ορφανός (πιάνο), Αντώνης Αρβανίτης (μπάσο),  Κώστας Μπεβεράτος (κρουστά) και Αλέξανδρος Χρηστίδης (ντραμς, παρουσίαση και επιμέλεια του προγράμματος). Τεχνικός ήχου:   Βασίλης Εφραιμίδης.

Jazz for kids, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο, Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548, Σάββατο 6 Ιουνίου, ώρα έναρξης 11.00. Είσοδος ελεύθερη.

Κρατήσεις: 210 3467322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)