Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο φαληρικό δέλτα ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου με μια βεντάλια εκδηλώσεων που θα διαρκούν ως το ξημέρωμα.

Η αποπεράτωση του κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη και ένα κάρο ακόμα δραστηριότητες κάτω από την «ομπρέλα» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αργεί ακόμα. Η παράδοση του έργου θα γίνει το 2016. Όμως, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 120 στρεμμάτων, που θα περιβάλλει τις κτιριακές εγκαταστάσεις, δημιουργώντας έναν πνεύμονα πρασίνου και δραστηριότητας, πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του.

Για να πάρουμε λοιπόν μια πρώτη γεύση των καλύτερων ημερών που έρχονται, οι υπεύθυνοι του Κέντρο Πολιτισμού αποφάσισαν να ανοίξουν το πάρκο για τέσσερις ημέρες και νύχτες στη διάρκεια των οποίων θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε προβολές (ένα non-stop ολονύχτιο πρόγραμμα προβολών video art «Fireflies in the Night) συναυλίες, εκθέσεις σκακιστικές επιδείξεις και να πάρουμε μέρος σε δημιουργικά εργαστήρια, ξεναγήσεις, αθλητικές δραστηριότητες, ακόμα και αγώνα δρόμου με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα «Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος» θα αρχίζει απογευματινές ώρες και την ώρα που λαλούν οι πετεινοί οι υπεύθυνοι θα μας αποχαιρετούν και θα μας εύχονται μια καλή και δημιουργική ημέρα.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα αναρτηθούν σύντομα στο www.SNFCC.org.