Ποιά ήταν η θέση των ζώων στον αρχαίο κόσμο, τι σχέση είχαν οι πρόγονοί μας μαζί τους και ποιες ιδιότητες τους απέδιδαν; Οι απαντήσεις το Σάββατο 6 Ιουνίου στη 1 μ.μ. στο Μουσείο Ακρόπολης.

Οι καλά πληροφορημένοι συμπολίτες μας, γνωρίζουν πώς θα περάσουν καλά τα μεσημέρια του Σαββάτου, συνδυάζοντας βόλτες –και με ποδήλατο, άμα θέλετε- και ψυχαγωγία του είδους εκείνου που κάτι σου μένει να θυμάσαι τη Δευτέρα. Ας τους μιμηθούμε λοιπόν.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να συνδυάσουμε το τερπνό μετά του ωφελίμου είναι η θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης κάθε Σάββατο στη 1 μ.μ. Σε αυτές οι αρχαιολόγοι-φροντιστές του μουσείου ξεναγούν τους ενδιαφερόμενους –όχι περισσότερους από 30 τη φορά- στα εκθέματα, πάντα με ένα συγκεκριμένο άξονα, διαφορετικό κάθε φορά.

Η ξενάγηση του Σαββάτου 6 Ιουνίου έχει θέμα «Η φύση στο Μουσείο Ακρόπολης: ζώα» και έχει διάρκεια 60 λεπτά. Οι συνεργάτες του μουσείου θα αναφερθούν στα ζώα, τα πραγματικά αλλά και τα μυθικά, και τον ρόλο τους στη ζωή των αρχαίων ημών προγόνων. Ποιά ήταν η σχέση τους με τους ανθρώπους; Ποιά ήταν η χρήση του καθενός; Ποιές οι ιδιότητες που τους αποδίδονταν; Όλα τεκμηριωμένα με βάση τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης.

Η παρουσιάσεις είναι ενδιαφέρουσες χωρίς να είναι εξαντλητικές. Τελειώνουν τη στιγμή ακριβώς που ο επισκέπτης, κουρασμένος μετά από μια εργάσιμη εβδομάδα, αρχίζει να ονειρεύεται μια παγωμένη μπύρα και κάτι στερεό για να τσιμπήσει. Το οποίο μπορεί να πράξει στο υπέροχο καφέ του μουσείου ή σε ένα από τα χαριτωμένα μαγαζιά της περιοχής.

«Η φύση στο Μουσείο Ακρόπολης: ζώα», Μουσείο Ακρόπολης, Σάββατο 6 Ιουνίου, 1 μ.μ. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405,  κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. Κατόπιν συνεννόησης, οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα.