Από τις 18 ως τις 20 Σεπτεμβρίου μαθαίνουμε να ζούμε με το ποδήλατο στην  Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!

Μπορεί οι απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις να μας έχουν κάνει τη ζωή ποδήλατο, όμως οι ποδηλάτες δεν «μασάνε». Έτσι, την ώρα που η Αθήνα θα δονείται από τα προεκλογικά συνθήματα και οι πολίτες θα αγωνιούν μπροστά σε ανοιχτούς δέκτες, εκείνοι θα ασχολούνται με το αγαπημένο τους άθλημα και ό,τι σχετικό με αυτό. Κι αυτό διότι το 6ο Athens Bike Festival, η ετήσια γιορτή του ποδήλατου στην πόλη, ανοίγει τις πύλες του στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη.  

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ (www.bikefestival.gr) είναι ιδιαίτερα πλούσιο και κατατοπιστικό και αφορά τόσο τους έμπειρους ποδηλάτες όσο και εκείνους που εισέρχονται για πρώτη φορά στο τερέν. Το θα βρείτε σε αυτό;

  • Θα δείτε ποδήλατα όλων των κατηγοριών, εξοπλισμό, αξεσουάρ και θα γνωρίσετε υπηρεσίες αποκλειστικά για ποδηλάτες.
  • Θα δοκιμάσετε ποδήλατα για να αποφασίσετε ποιο ταιριάζει σε σας και τον τρόπο ζωής σας ή και μόνο για τη χαρά να κάνετε ποδήλατο! Στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες θα δοκιμάσετε ποδήλατα βουνού, δρόμου, πόλης αλλά και e-bikes, την τάση που έχει κατακτήσει τις πόλεις της Ευρώπης.
  • Θα δοκιμάστε ποδήλατα εφοδιασμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και θα ενημερωθείτε από τους ειδικούς.
  • Αν είστε φίλη του ποδηλάτου, μη χάσετε το AthensSkirtRide, μια βόλτα με ποδήλατο στο νέο ποδηλατόδρομο της πόλης αποκλειστικά για κυρίες που αγαπούν το ποδήλατο. Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου ξεκινούμε από την Τεχνόπολη στις 18:00.
  • Θα απολαύσετε το μοναδικό σόου με άλματα που θα σας προσφέρουν 4 από τους καλύτερους αναβάτες της Ευρώπης.
  • Θα παρακολουθήσετε το σεμινάριο Cyclelogistics για να μάθετε πώς το ποδήλατο μπορεί να έχει και επιχειρηματικό ενδιαφέρον ως μέσο μεταφορών μέσα στην πόλη. Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο κτίριο Innovathens στην Τεχνόπολη.
  • Θα ενημερωθείτε για θέματα διατροφής και πόσο σημασία μπορούν να έχουν όταν κάνετε ποδήλατο και θέλετε να είστε σε φόρμα.
  • Θα μάθετε περισσότερα για το τρίαθλο, ένα άθλημα απαιτητικό που προσελκύει όλο και περισσότερους αποφασισμένους αθλητές.
  • Θα πάτε βόλτα στον Υμηττό με το BleCyclingClub. Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε στις 8:00 από την Τεχνόπολη κι επιστρέφουμε για να απολαύσουμε το φεστιβάλ.
  • Για τα παιδιά, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για παιχνίδι και μια ολοκληρωμένη γνωριμία με το ποδήλατο, με τρόπο προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

6o AthensBikeFestival, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ 210 3475518, 210 3453548 , Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη.