Με στάσεις εργασίας και ό,τι αυτό συνεπάγεται απαντούν οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην παρατεινόμενη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Τα οικονομικά προβλήματα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι πλέον γνωστά τοις πάσι –ακόμα και σε εκείνους που ποτέ δεν πάτησαν πόδι στο μαρμάρινο φουαγέ του. Όμως πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους εργαζόμενους στον οργανισμό που παρέχουνε εδώ και πέντε μήνες αμισθί τις υπηρεσίες τους για την υλοποίηση του προγραμματισμού του Μεγάρου. Κι όλα αυτά ενώ η προοπτική οριστικής λύσης του προβλήματος όλο αχνοφαίνεται στον ορίζοντα κι όλο απομακρύνεται.

Κατόπιν αυτών, και προ της εκπνοής της τελευταίας προθεσμίας για την σωτηρία του Μεγάρου που είναι το τέλος της χρονιάς –μετά από το τέλος Δεκεμβρίου δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις-, το Σωματείο Εργαζομένων του ΜΜΑ, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου αποφάσισε στάσεις εργασίας την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 και ώρες από 12.00-15.00 και από 17.00-20.00.

Σε συνέχεια της απόφασης των εργαζομένων, το Μεγάρο Μουσικής Αθηνών ανακοινώνει ότι:

  • Η έναρξη της τελετής βράβευσης του «2ου Συμποσίου των 7 Σοφών στην  Κοσμολογία», που ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο του Megaron Plus για την Παρασκευή 2/10 στις 19.00, μετατίθεται στις 20.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων θα αρχίσει κανονικά στις 17.30.
  • Η επιστημονική ημερίδα του «2ου Συμποσίου των 7 Σοφών στην  Κοσμολογία», η οποία ήταν επίσης προγραμματισμένη για την Παρασκευή 2/10 μεταφέρεται στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών τις ώρες 09.00 -17.30.
  • Η προγραμματισμένη  διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Harvard, Dani Rodrik «Διάλεξη Kapuscinski για την Ανάπτυξη -  Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: Διδάγματα από  εμπειρίες άλλων χωρών» που γίνεται  στο πλαίσιο του Megaron Plus, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNDP), το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΤΕΡΠΟΣΤ) και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2/10 στις 18.00 στο Αμφιθέατρο «Διοικητού Θεόδωρου Β. Καρατζά», στο Μέγαρο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (Αιόλου 82-84, Αθήνα).