Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τομέα ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Δ. Ευθυμίου, για τα κομβικά σημεία της ανθρώπινης ιστορίας.  

Όχι, δεν πρόκειται για άλλη μια ομιλία με θέμα από την επικαιρότητα. Περισσότερο για σειρά μαθημάτων πρόκειται, από μια «φωτισμένη» καθηγήτρια η οποία θέλει να μοιραστεί  το πάθος της για την ιστορία μαζί μας.

Ο νέος κύκλος διαλέξεων της Μαρίας Δ. Ευθυμίου στο πλαίσιο του κύκλου Megaron Plus έχει τίτλο «Δεκαεννέα μικρά μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο» και το αντικείμενό του είναι η ανθρώπινη ιστορία ιδωμένη μέσα από το πρίσμα της ιστορικής γεωγραφίας και της ιστορίας των πολιτισμών.

Τα «μαθήματα», που θα συνοδεύονται από την ανάγνωση ενδεικτικών κειμένων, προβολές και μουσικά ακούσματα, θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα από 2 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι  οι μεγάλες τομές της ανθρώπινης ιστορίας -η μετάβαση από την περίοδο της καρποσυλλογής στην Γεωργική Επανάσταση-, η πορεία των μεγάλων θρησκειών και τα χαρακτηριστικά των ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης.

Κύκλος διαλέξεων της Αναπλ. Καθηγήτριας Μαρίας Δ. Ευθυμίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, 9, 16, 23 και 30 Νοεμβρίου, 7 και 14 Δεκεμβρίου, ώρα 6:00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 4:30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής http://www.megaron.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 210 72.82.333 και στο www.megaron.gr.