Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προχωρά σε στάσεις εργασίας στις 21 και 23 Οκτωβρίου και σε εικοσιτετράωρη απεργία στις 30 Οκτωβρίου.

Η συνεχιζόμενη οικονομική δυσπραγία και το πάγωμα των εξελίξεων σε σχέση με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οδηγεί τους εργαζόμενους σε αυτό για άλλη μια φορά σε απεργιακές κινητοποιήσεις –στάσεις εργασίας στις 21 και 23 Οκτωβρίου και σε εικοσιτετράωρη απεργία στις 30 Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης αφού εδώ και έξι μήνες συντηρούνται με έναντι που και αυτά στέρεψαν το τελευταίο διάστημα, ζητούν άμεση λύση των προβλημάτων του Μεγάρου ώστε αφενός να αποκτήσει –έστω και προσωρινή- διοίκηση, να απελευθερωθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και να διασφαλιστεί η λειτουργία του και μετά το τέλος του 2015.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως το Μέγαρο λειτουργεί εδώ και μήνες με «χαριστικές» ρυθμίσεις, χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ενώ συνεχίζεται η διελκυστίνδα ανάμεσα στο κράτος και στους «Φίλους της Μουσικής» οι οποίοι θα επιθυμούσαν να ρυθμιστούν τα δυσθεώρητα χρέη του Οργανισμού ενώ οι ίδιοι θα συνεχίσουν να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη διοίκησή του. Κι αυτό διότι τα μεν δάνεια του Μεγάρου ύψους μεγαλύτερου από 230 εκατομμύρια ευρώ συνάφθηκαν με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, όμως η ιδρυτική σύμβαση του Μεγάρου προβλέπει ότι οι «Φίλοι της Μουσικής» θα έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. και άρα καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία του.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Μετά τις δύο τρίωρες στάσεις εργασίας που έγιναν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου προκειμένου να γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Γενική Συνέλευση του ΣΕΟΜΜΑ αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις μέχρις ότου γίνουν πράξη οι υποσχέσεις που δόθηκαν απο την παρούσα αλλά και τις προηγούμενες ηγεσίες του ΥΠ.ΠΟ.

Μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι, τον τελευταίο καιρό, σε συζητήσεις που έχουμε κάνει με αρκετούς πολιτικούς από διάφορες πτέρυγες του κοινοβουλίου, σχεδόν όλοι θεωρούν ότι το πρόβλημα του Μεγάρου έχει… λυθεί !!!

Βροντοφωνάζουμε λοιπόν ότι το πρόβλημα παραμένει, ότι διανύουμε τον έκτο μήνα με πολύ σοβαρά προβλήματα στην καταβολή των δεδουλευμένων μας και ότι πλέον το Μέγαρο κινδυνεύει να κλείσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ στο τέλος του χρόνου.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Οι προγραμματισμένες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, 12:00-15:00, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, 12:00-15:00 και 18:00-21:00. Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, το Σωματείο Εργαζόμενων ΟΜ.ΜΑ θα κατέβει σε 24ωρη απεργία. Σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, 12:00-15:00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Μεγάρου.