Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε στον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε το 1992 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη UNICEF και την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό) με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα πλεονεκτήματα του θηλασμού στην υγεία των παιδιών.


Από την περσινή εκδήλωση στη Λάρισα

Στην Ελλάδα η εβδομάδα «εορτάζεται» από 1 έως 7 Νοεμβρίου και οι φετινές εκδηλώσεις έχουν θέμα «Θηλασμός και εργασία: μπορεί να δουλέψει». Και για να κάνουν πιο σαφές του μήνυμά τους, οι γυναίκες του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας μας προσκαλούν –όσες έχουμε βρέφη- να συμμετάσχουμε στον  6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, εν ολίγοις να συγκεντρωθούμε σε προκαθορισμένα σημεία σε 50 πόλεις της Ελλάδας για να θηλάσουμε στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα «γυναίκα προς γυναίκα» για την αναγκαιότητα σεβασμού του μητρικού θηλασμού.

Στην Αττική η «εκδήλωση» θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο από τις 11:00 το πρωί.


Από την περσινή εκδήλωση στο Άργος