Για τέταρτη συνεχή χρονιά το ΑΜΘ οργανώνει τη δράση «Sleepover-Διανυκτέρευση στο Μουσείο» για παιδιά 8 έως 10 χρόνων.

Είναι ίσως η πιο πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για παιδιά που πραγματοποιεί ελληνικό μουσείο. Τί κρίμα λοιπόν που μπορούν να επωφεληθούν μόνο 15 παιδιά κάθε φορά!

Ο λόγος για το περίφημο «Sleepover» κατά το οποίο τα παιδιά παραδίδονται από τους γονείς τους στους παιδαγωγούς οι οποίοι επιστρατεύονται ειδικά για την περίσταση από το Μουσείο, μαζί με όλα τα απαραίτητα –και υπνόσακο-, για να περάσουν ένα βράδυ εξερεύνησης και παιχνιδιού, ένα πραγματικό κυνήγι του χαμένου θησαυρού ανάμεσα στα εκθέματα.

Το θέμα του φετινού «Sleepover» είναι «Μια μέρα στον Ζωολογικό Κήπο του Μουσείου» και τα παιδιά, με τη βοήθεια ενός κατατοπιστικού φυλλαδίου, θα αναζητήσουν απεικονίσεις ζώων σε αγγεία, ειδώλια και γλυπτά.

Στο τέλος, με τη βοήθεια σύνεργων ζωγραφικής, θα δημιουργήσουν τα δικά τους μυθικά ζώα, θα φάνε και θα πέσουν για ύπνο κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των υπευθύνων.

Το «Sleepover» θα συμβεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στον Δήμο Θεσσαλονίκης στο τηλ. 2310 228243.