Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός γιορτάζει 150 χρόνια προσφοράς και κάνει άνοιγμα στα παιδιά.

Εκατόν πενήντα χρόνια έκλεισαν από την ίδρυση του ιστορικού συλλόγου που στεγάζεται στην πλατεία Καρύτση. Στο διάστημα αυτό υπήρξαν διακυμάνσεις –για κάποια χρόνια ο Παρνασσός ήταν συνώνυμο της συντήρησης- όμως εδώ και αρκετά χρόνια επιδεικνύει αξιοπρόσεκτη δραστηριότητα και κάνει εντυπωσιακά ανοίγματα προς τις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις της χώρας. Καιρός λοιπόν για άνοιγμα και προς τις ακόμα πιο νέες δυνάμεις, τα παιδιά.

Και ιδού. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια που διαρκούν όλο τον Νοέμβριο, ο Παρνασσός ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στα παιδιά με μια σειρά δράσεων κομμένων και ραμμένων στα μέτρα τους.

Ανάμεσα στα πολλά και στα διάφορα που προτείνονται (δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα) εμείς ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε τις αφηγήσεις της Σάσας Βούλγαρη το Σάββατο το πρωί. Η ταλαντούχα παραμυθού αντλεί έμπνευση από τα έργα του ∆ροσίνη, του Παλαμά, του Παπαδιαμάντη, του Πολέμη και του Βιζυηνού και δημιουργεί ένα πρόγραμμα με ήρωες τέσσερα αδέρφια που αποφάσισαν να συνωμοτήσουν με καλό σκοπό.

Αν κρίνουμε από προηγούμενες εμφανίσεις της Βούλγαρη, το πρόγραμμα θα έχει μεγάλο σουξέ οπότε, αν έχετε παιδί μεγαλύτερο από 8 χρόνων, σπεύσατε να εξασφαλίσετε θέση.

Αφήγηση ιστοριών από τη Σάσα Βούλγαρη, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Καρύτση 8, τηλ. 210 3221917, 210 3225310, http://lsparnas.gr/, Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ώρα 11:00. Είσοδος: 7 ευρώ.