Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει το παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί» από τη νέα διαδραστική παράσταση «Ο Κουκουμπλής» στο ιστορικό εργοστάσιο των Μύλων Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι για τέσσερις εορταστικές παραστάσεις.

Η παράσταση «Ο Κουκουμπλής» που παρουσιάζεται αυτή την εποχή στο Black Box του Θεάτρου 104 από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος είναι μια συρραφή από τρία παραμύθια: «Το πιο γλυκό ψωμί», «Ο Κουκουμπλής», «Η Βασιλοπούλα και το άλας». Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και στους συνοδούς τους, γονείς και δασκάλους.

Το ένα από αυτά τα παραμύθια, «Το πιο γλυκό ψωμί» μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες για τέσσερις μόνο παραστάσεις στο ιστορικό εργοστάσιο των Μύλων Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι που πλέον λειτουργεί ως Μουσείο Λούλη. Εκεί, ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου, σε μηχανήματα παλιών μύλων, σφραγίδες πρόσφορου από όλο τον κόσμο, ειδώλια και θεματικά αντικείμενα ακόμα και από την αρχαιότητα, οι συντελεστές της παράστασης θα παρουσιάσουν το παραμύθι τους, με ζωντανή μουσική από παραδοσιακά μουσικά όργανα, και οδηγό ένα σποράκι.

Οι νεαροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ιστορίες, παραμύθια και παραδόσεις γύρω από τον κύκλο του ψωμιού και να  ζυμώσουν, με τα πιο αγνά υλικά το δικό τους ψωμάκι που θα το πάρουν φρεσκοψημένο φεύγοντας. 

Η ταυτότητα της παράστασης:

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Μουσική σύνθεση - στίχοι τραγουδιών: Πέτρος Δαμουλής
Ηθοποιοί: Έλενα Γεροδήμου, Δαμιανός Νικολαϊδης, Άννη Ντουμούζη
Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος
Εικαστική επιμέλεια-κοστούμια-κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά
Επιμέλεια κίνησης: Λυδία Καπουρνιώτη
Διδασκαλία χειρισμού μάσκας: Έλενα Μαυρίδου
Βοηθός σκηνογράφου: Ιωάννα Κοκαλάρη
Επιστημονική σύμβουλος στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος - εξειδικευμένη στο Drama in Education.

«Το πιο γλυκό ψωμί!» από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος www.mikrosnotos.gr, www.facebook.com/MikrosNotos, Μουσείο Λούλη www.loulismuseum.gr, Σπετσών 1 Κερατσίνι. Δευτέρα 28 & Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, Δευτέρα 4 & Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, ώρα: 18:00, Εισιτήριο: 6 ευρώ. Κρατήσεις:  6975 937768. Δωρεάν πρόσκληση για τους εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με απαραίτητη την κράτηση θέσης στο 6947 421432 & την επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας.