Το νέο βιβλίο της ηθοποιού, συγγραφέως και στιχουργού Κέλλυς Σταμουλάκη είναι ένα παραμύθι που διαβάζεται και… τραγουδιέται σε μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Δύο παιδιά που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό αποφασίζουν να ζήσουν το ένα τη ζωή του άλλου. Το ένα αγόρι είναι ο πρίγκιπας Εδουάρδος και το άλλο ο Τομ, ένας φτωχός ζητιάνος. Παιχνίδια της ζωής συνωμοτούν και τότε θα ξεκινήσει μια σειρά από απίστευτα μπερδέματα και συναρπαστικές περιπέτειες, γεμάτες αγωνία και καυστικό χιούμορ, που θα μας οδηγήσουν στην αναζήτηση της δικαιοσύνης.

Το τελευταίο βιβλίο της Κέλλυς Σταμουλάκη είναι ένα παραμύθι για παιδιά σχολικής ηλικίας που διαδραματίζεται στο Λονδίνο του 16ου αιώνα, κεντημένο με φαντασία από την ηθοποιό, συγγραφέα παιδικών βιβλίων και στιχουργό που μας έχει δώσει μεταξύ άλλων το «Μουσικό Αλφαβητάρι». Την εικονογράφηση υπογράφει ο Νέστορας Ξουρής ενώ τη μουσική –το βιβλίο συνοδεύεται από CD- έχει γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Παίζουν και τραγουδούν οι Μελίνα Κανά, Κωνσταντίνα, Τάσος Χαλκιάς, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ορέστης Τρίκας, Δημήτρης Σταματελόπουλος, Νίκη Γρανά, Λευτέρης Τσάτσης, Παύλος Εμμανουηλίδης, Πάνος Τοψίδης, Ελένη Καρβέλη, Αγγελική Παρδαλίδου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Δάφνη Καφετζή, Έλενα Παπαδημητρίου, Γιώργος Σαμαράς. Αφηγείται η Κέλλυ Σταμουλάκη.

Το βιβλίο και το CD θα παρουσιαστούν την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, στις 16:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Τα έσοδα από την παρουσίαση θα διατεθούν για την υποστήριξη φιλανθρωπικών δράσεων.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος,  τηλ. 210 3418 550. Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, 16:30. Είσοδος:1€