Οι ηθοποιοί και οι χορευτές του ΚΘΒΕ θα βρεθούν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στην πιο παραδοσιακή αγορά του κέντρου της Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσουν μια δράση-έκπληξη.

Για τη δράση του ΚΘΒΕ «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή1» σας ενημερώσαμε εγκαίρως. Πρόκειται για μια «ανασκαφή» στο ιστορικό υπόστρωμα της πόλης μέσα από κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών, όπως οι  Γ. Θέμελης, Γ. Τζανής, Ν. Καββαδίας, Φ. Μακρής, Ν. Κοκκαλίδου- Ναχμία, Γ. Βαφόπουλος, Δ. Μίγγας, Ζ. Καρέλλη, Θ. Γρηγοριάδης, Γ. Γκόζης, Α. Ναρ, Κ. Μοσκώφ, Ν. Χριστιανόπουλος, Κ. Ταχτσής, Χ. Μίσσιος, Γ. Σκαμπαρδώνης και Ρ. Θόρντον. Η δράση «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή1» έχει μορφή αναλογίου και φιλοξενείται σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης με στόχο πάντα να ερεθίσει την ιστορική μνήμη.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης ένα «ενισχυμένο» κλιμάκιο ηθοποιών και χορευτών του ΚΘΒΕ θα βρεθούν στις 18 Δεκεμβρίου στο Καπάνι, συμμετέχοντας στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «Μακεδονία», «Πάμε… Καπάνι;».

Στην εκδήλωση που θα ανοίξει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Σκαμπαρδώνης το  ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει μια προσαρμοσμένη εκδοχή του «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Ανασκαφή 1» και ένα χάπενινγκ με τους ηθοποιούς και τους χορευτές της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα …on the road», την παράσταση της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, που παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών.

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Ανασκαφή 1», Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 14:00 στο Καπάνι, Ερμού 26 (Χοντρό Αλάτι).