Εκπαιδευτικά εργαστήρια και ξεναγήσεις στην Πλάκα για γονείς και παιδιά περιλαμβάνει το «μενού» του πρώτου μήνα του 2016 στο μουσείο της οδού Τριπόδων.

Μπορεί οι γιορτές να ανήκουν στο παρελθόν, όμως οι αποφάσεις για τη νέα χρονιά είναι ακόμα «ζεστές»: να ανοίγουμε κανένα βιβλίο, να μην περιμένουμε το καλοκαίρι για να δούμε τις νέες ταινίες, να ενημερωνόμαστε για την συναυλιακή και θεατρική κίνηση, μην μας πλακώνει το πάπλωμα τα σαββατοκύριακα…  Για τους γονείς μικρών παιδιών τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά: να αφιερώνουν περισσότερο «ποιοτικό» χρόνο στα μικρά, να τα ωθούν σε δραστηριότητες που ξυπνάνε το μυαλό και την πρωτοβουλία τους, να μην τα «παρκάρουν» μπροστά σε πάσης φύσεως οθόνες.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, ένα από τα πιο δραστήρια μουσεία του κέντρου της Αθήνας, προσφέρει κάθε μήνα πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Δείτε το πρόγραμμα του Ιανουαρίου και αποφασίστε:

Οι μικροί ταξιδευτές- Εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών

Κάθε Σάββατο στις 12:00

Βίρα τις άγκυρες… Σαλπάρουμε… για χώρες μακρινές ή και φανταστικές… Με αεροπλάνα, καράβια, τρένα και αερόστατα. Συνταξιδιώτες μας οι μικροί θαλασσοπόροι, που θα ζήσουν συναρπαστικές ιστορίες περιπλανήσεων, γεμάτες καινούργιες εικόνες, ήχους και πληροφορίες από όλο τον κόσμο. Θα συναντήσουμε τα ζώα που κατοικούν σε κάθε γωνιά της γης, θα μάθουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα προσεγγίσουμε τις μαθηματικές έννοιες, καθώς και τις έννοιες του χώρου. Όλα αυτά μαζί με παιχνίδια, παραμύθια και πολλές κατασκευές.

 • 9 Ιανουαρίου: Δέκα κίτρινα παπάκια
 • 16 Ιανουαρίου: Μήπως είδες τη γάτα μου;
 • 25 Ιανουαρίου: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει τον γύρο του κόσμου
 • 31 Ιανουαρίου: Η Μαίρη Πινέζα

Κόστος Συμμετοχής: 40€ ολόκληρος ο κύκλος (4 εργαστήρια), 12€ μεμονωμένα εργαστήρια, έκπτωση 10% για αδέρφια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά).Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να έχει γίνει προπληρωμή. Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected] 210 3250341

Ελάτε να γνωρίσουμε την Πλάκα μέσα από το παραμύθι - Για παιδιά από 6 ετών μαζί με τους γονείς

Κάθε Κυριακή 12:30-14:00

Τα παιδιά με τους γονείς τους περπατούν στην πόλη, γνωρίζουν τα μνημεία και την ιστορία τους και στη συνέχεια, στον χώρο του Μουσείου, με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των Παραμυθιών δημιουργούν τη δική τους ιστορία για όσα γνώρισαν.

Κάθε Κυριακή ένας διαφορετικός περίπατος μέχρι να συμπληρώσουμε όλο τον «χάρτη» της πόλης.

Η δράση θα περιλαμβάνει μια σύντομη ξενάγηση, αλλά και γνωριμία με τη σύγχρονη ζωή της πόλης. Πέρα από την ιστορία θα κινηθούμε με χάρτη, έτσι που μικρά και μεγαλύτερα παιδιά να μάθουν να τον χρησιμοποιούν.

 • Κυριακή 10 Ιανουαρίου Από το Μνημείο του Λυσικράτη στα Αναφιώτικα
 • Κυριακή 17 Ιανουαρίου Από την Ειλείθυια στον Άγιο Ελευθέριο
 • Κυριακή 24 Ιανουαρίου Ρωμαϊκή Αθήνα
 • Κυριακή 31 Ιανουαρίου Μοναστηράκι
 • Κυριακή 7 Φεβρουαρίου Αρχαίες Μαγ(ειρ)ικές Ιστορίες
 • Κυριακή 14 Φεβρουαρίου Ένας περίπατος γεμάτος Ιστορίες αγάπης
 • Κυριακή 21 Φεβρουαρίου Από το Μνημείο του Λυσικράτη στα Αναφιώτικα
 • Κυριακή 28 Φεβρουαρίου Μοναστηράκι

Κόστος Συμμετοχής: 50€ ολόκληρος ο κύκλος (4 εργαστήρια), 15€ μεμονωμένα εργαστήρια, έκπτωση 10% για αδέρφια και για συμμετοχή και στους 2 κύκλους. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (15 παιδιά). Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να έχει γίνει προπληρωμή. Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected] 210 3250341

Σχεδιασμός- εφαρμογή: Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας, δημοσιογράφος. Σε συνεργασία με την «Παραμυθοκουζίνα».

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα.