Ο φετινός νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega, της υψηλότερης διάκρισης για συγγραφείς στην Ιταλία, θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Είναι ίσως ο πιο γνωστός εκπρόσωπος των ιταλικών γραμμάτων από εκείνους που έκαναν την εμφάνισή τους τον 21ο αιώνα –συμπτωματικά το πρώτο έργο του με το οποίο έγινε γνωστός «Tre sistemi per sbarazzarsi di Tolstoj (senza risparmiare se stessi)» [Τρεις τρόποι για να απαλλαγούμε από τον Τολστόι (χωρίς να εξαιρέσουμε τους εαυτούς μας)] κυκλοφόρησε το 2001. Στην Ελλάδα ωστόσο τα βιβλία του είναι γνωστά μόνο στους ιταλομαθείς αφού ουδείς εκδοτικός οίκος δεν φιλοτιμήθηκε ακόμη να τα μεταφράσει.

Για τους ολίγους λοιπόν θαυμαστές του έργου του αλλά και για όλους εκείνους που τους απασχολούν οι εξελίξεις, καλλιτεχνικές και άλλες, στην γειτονική χώρα, ο Νικόλα Λατζόια θα βρεθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Στόχος της επίσκεψης να παρουσιάσει το νέο βραβευμένο βιβλίο του «La Ferocia» (Η αγριότητα) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μegaron Plus.

Τον συγγραφέα θα παρουσιάσει στο κοινό η Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας) Στέλλα Πριόβολου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με ταυτόχρονη μετάφραση από τα ιταλικά. Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Ο Nicola Lagioia στο Megaron Plus, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ώρα 19:00. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίοδα του Μεγάρου Μουσικής http://www.megaron.gr