Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου η Τεχνόπολις θα μετατραπεί σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής για παιδιά από 3 ετών και τους γονείς τους

Σκέφτεστε κάποιον καλύτερο τρόπο για να περάσει το παιδί σας την Κυριακή από το να είναι βουτηγμένο στις σοκολάτα, τη ζάχαρη, τα φρούτα και τα δημητριακά, κάτω από την καθοδήγηση έμπειρων σεφ-παιδαγωγών, μακριά από την οικογενειακή εστία; Το πιθανότερο είναι πως όχι, όμως οι ευκαιρίες είναι λιγοστές.

Ευτυχώς λοιπόν, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων δείχνει τον δρόμο. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής, κατάλληλων για παιδιά από 3 ετών και άνω, μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε, να μάθουμε από πρώτο χέρι τα μυστικά της υγιεινής διατροφής και να ταξιδέψουμε στην εποχή του Βυζαντίου με όχημα τη γεύση.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων αναλυτικά:

Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής από το Kids Cooking Club
Αίθουσα: Νέοι Φούρνοι

11.00 – 11.45: για παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών
12.00 – 12.45: για παιδιά ηλικίας από 7 έως 9 ετών
13.00 – 13.45: για παιδιά ηλικίας από 10 έως 12 ετών

Το Kids Cooking Club, η πρώτη επίσημη σχολή μαγειρικής για παιδιά, διδάσκει έναν υγιεινό τρόπο διατροφής μέσα από το παιχνίδι της μαγειρικής! Στο εργαστήριο οι μικροί μας φίλοι θα «βουτήξουν» στη ζαχαροπλαστική με πεντανόστιμες τάρτες βασισμένες σε υπέροχα και υγιεινά υλικά και στην απόλαυση της δημιουργίας υφής και γεύσης  δημητριακών και φρούτων. Θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τις δικές τους γλυκές και πολύχρωμες τάρτες, τις  οποίες θα γευτούν με την οικογένειά τους.

Εργαστήριο μαγειρικής από τους Troo Food Liberation
Αίθουσα: Δεξαμενές Καθαρισμού
Ώρα έναρξης: 11.00

Πρόκειται για ένα εργαστήριο μαγειρικής και μεγάλων διατροφικών μυστικών! Μαζί με τους Troo Food Libearation, παιδιά και γονείς θα μαγειρέψουν, θα πειραματιστούν και θα δοκιμάσουν νέες υγιεινές γεύσεις! Εκεί μαζί μας θα βρίσκονται και... «Ο χυμός του πράσινου υπερ-ήρωα», «το γάλα Φραουλένιας νεράιδας», «Mια Ζούγκλα από Σοκολάτα» και «Το παγωτό της μαϊμούς»!!! Ελάτε να σας ψιθυρίσουν τα διατροφικά μυστικά τους...

*Το εργαστήριο διαρκεί περίπου 90’ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 104 ετών!

Βυζαντινών γεύσεις από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Αίθουσα: Παλαιοί Φούρνοι (πατάρι)
Ώρα διεξαγωγής: 12.00

Τι έτρωγαν οι Βυζαντινοί;
Ποια σκεύη χρησιμοποιούσαν;
Τι είναι ο «γάρος» ή το «γάρον»;
Θα τσιμπήσουμε κάτι;

Τα παιδιά χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους, τη φαντασία και την παρατηρητικότητα τους και, μέσα από ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στο χρόνο, εξερευνούν τις διατροφικές συνήθειες των Βυζαντινών και ανακαλύπτουν σημαντικές πτυχές του πολιτισμού τους.

* Το εργαστήριο διαρκεί περίπου 60’ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών και τους γονείς τους.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση στο τηλ. 210 3467322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)