Οι εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν στην -μετά μουσικής- παρουσίαση του νέου έργου του πολυβραβευμένου συγγραφέα την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Τρεις μήνες συμπληρώνει στα βιβλιοπωλεία το τελευταίο έργο του συγγραφέα, το παιχνιδιάρικο «Το ξανά», και οι ευτυχείς «γονείς» του είπαν να το γιορτάσουν. Μας προσκαλούν λοιπόν σε μια παρουσίαση-γιορτή στη διάρκεια της οποίας θα μιλήσουν η Αθούλα Δανιήλ (δρ νεοελληνικής λογοτεχνίας, κριτικός) και Νίκος Μαθιουδάκης (δρ γλωσσολογίας, κριτικός). Τη μουσική θα «επιμεληθούν» ο συνθέτης Μιχάλης Τερζής ο οποίος θα παρουσιάσει με την ευκαιρία έναν μικρό κύκλο λυρικώ-ερωτικών τραγουδιών του με τη φωνή της Θεοδώρας Τζίτα.

Και δυο λόγια για εκείνους που δεν έχουν πάρει στα χέρια του το βιβλίο: Το «Ξανά» είναι ένα μικροσκοπικό πλασματάκι που κατοικεί στον κόσμο μας και μας κάνει να επιζητούμε ξανά και ξανά αυτά που μας κάνουν να χαμογελάμε: ένα φιλί από κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, μια στιγμή ευτυχισμένης ανεμελιάς κι ό,τι άλλο μας κάνει να αντικρίζουμε τη ζωή με αισιοδοξία. Το «Ξανά» ζωντανεύει μέσα τα λόγια του Μάκη Τσίτα, συγγραφέα, και από τη ζωγραφική της Λίλας Καλογέρη. Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, ερωτευμένους με τη ζωή, και κυκλοφορεί με τρία διαφορετικά εξώφυλλά για να επιλέξει ο καθένας το δικό του «Ξανά».

«Το ξανά» του Μάκη Τσίτα στον Ιανό, Σταδίου 24, Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου, 20:30. Είσοδος ελεύθερη.