Διάλεξη του βραβευμένου σκηνοθέτη Gregory Thompson και συνεργάτη του University College London στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Το μπαράζ σαιξπηρικών έργων στις ελληνικές σκηνές με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τετρακοσίων χρόνων από τον θάνατο του βάρδου (1616) συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Με πρωταγωνιστές τις δύο μεγάλες κρατικές σκηνές, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, με κύκλους συζητήσεων και all day αφιερώματα. Και το κοινό ανταποκρίνεται.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δράση «Shakespeare Lives - Οι καιροί αλλάζουν, αλλά ο Σαίξπηρ μένει» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη με τη συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, του Βρετανικού Συμβουλίου και της Βρετανικής Πρεσβείας με κύριο ομιλητή τον σκηνοθέτη Gregory Thompson.

Το πρόγραμμα της δράσης αναλυτικά:

12.00 – 13.30  Διάλεξη του σκηνοθέτη Gregory Thompson

Τίτλος: «Οι καιροί αλλάζουν, αλλά ο Σαίξπηρ μένει»

Μετά τη λήξη της διάλεξης, ο ομιλητής θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με μετάφραση.

14.30 – 16.00  Κλειστή συζήτηση για επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, φοιτητές θεατρικών τμημάτων.

Τίτλος: Δουλεύοντας πάνω στον Σαίξπηρ

Θέμα: Ζητήματα σκηνοθετικής και υποκριτικής προσέγγισης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μιας παράστασης του Σαίξπηρ. Τεχνικές και διαδικασία των δοκιμών.

Αριθμός ατόμων: 30 (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

Αίθουσα: Βασιλικό Θέατρο, Αίθουσα δοκιμών -3

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Ποιος είναι ο Gregory Thompson:

O πολυβραβευμένος θεατρικός σκηνοθέτης Gregory Thompson (Δημιουργικός Επιχειρηματίας in Residence στο University College London-UCL), είναι δημιουργός παραστάσεων που συνδυάζουν την ανατρεπτική και πρωτοποριακή σκηνοθεσία με τη διαδραστική σχέση ηθοποιών-θεατών. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις, μεταξύ άλλων, για την Royal Shakespeare Company και το Young Vic, ενώ έχει παρουσιάσει έργα του σαιξπηρικού ρεπερτορίου σε όλο τον κόσμο με τη θεατρική ομάδα AandBC, της οποίας είναι ιδρυτής. Στη συνεργασία του με το UCL, συνδυάζει την επιστήμη με τις παραστατικές τέχνες προκειμένου να οδηγήσει την ακαδημαϊκή έρευνα σε νέα αναπάντεχα πεδία, εφαρμόζοντας δημιουργικές και συνεργατικές τεχνικές σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του ΚΘΒΕ, τηλ. 2315 200031 και 2315 200064, Τρίτη-Παρασκευή 10:00–15:00.