Με την απαγγελία του ποιήματος του Σολομώντα όπως το μετέγραψε στα ελληνικά ο Γιώργος Σεφέρης εγκαινιάζονται στις 13 Μαρτίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εμβληματικό μνημείο της πόλης

Μετά από συζητήσεις και αντιπαραθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη χρήση της Ροτόντας η πρώτη «κοσμική» εκδήλωση στον χώρο του μνημείου θα πραγματοποιηθεί τελικά την Κυριακή 13 Μαρτίου, ημέρα γέννησης του Γιώργου Σεφέρη.

Η εκδήλωση που επιλέχτηκε για την αρχή είναι η απαγγελία του βιβλικού «Άσμα Ασμάτων» το οποίο μετέγραψε στα ελληνικά ο Γιώργος Σεφέρης. Η απαγγελία αποτελεί πρόταση πέντε νέων ποιητών της πόλης, της Σταυρούλας Γάτσου, της Γεωργίας Τρούλη, του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, του  Ειρηναίου Βρούζγο και της Ιωάννας Λιούτσια, και την καλλιτεχνική επιμέλεια θα έχει ο Γιώργος Κολοβός, ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε.

Το event έχει την «ευλογία» του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) και της αρμόδιας Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων καθώς και της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) της Θεσσαλονίκης οι οποίες είναι αρμόδιες για την ορθή χρήση και τη συντήρηση του μνημείου.