Σεμινάρια θεάτρου, διαλέξεις ψυχολογίας και παιδικά εργαστήρια, όλα με ελεύθερη είσοδο, μας περιμένουν 25 -28 Φεβρουαρίου

Το νέο Κέντρο Επισκεπτών που λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει την  παράδοση των πολιτιστικών εκδηλώσεων εν αναμονή της αποπεράτωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και της λειτουργίας του συγκροτήματος. Σε αυτές τις εκδηλώσεις είμαστε όλοι ευπρόσδεκτοι –αναλόγως ηλικίας και ενδιαφερόντων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για το διάστημα 25 -28 Φεβρουαρίου:

Σεμινάριο Θεάτρου

Η Μικρή μας Πόλη – 25.2.2016,  Ώρα 17.00

Έργο του θεατρικού κανόνα, Η Μικρή μας Πόλη, του Θόρντον Ουάιλντερ, βραβευμένη με Πούλιτζερ και με μεγάλες καινοτομίες φόρμας για την εποχή της, είναι διαχρονική και οικουμενική. Μια πόλη που μοιάζει με όλες τις μικρές πόλεις, με κατοίκους σαν όλους του καθημερινούς ανθρώπους, που στοχάζονται για τον καιρό που περνάει, για το θάνατο και τους κύκλους της ζωής, για το μεγαλείο της φύσης, για τα υπαρξιακά ζητήματα. Το σεμινάριο ανιχνεύει το έργο και το ύφος του, και παρουσιάζει σκηνές με συλλογική και διαδραστική συνεργασία.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αθηνά Δελιάδη, ηθοποιός-σκηνοθέτης

Διάλεξη ψυχολογίας

Πώς να αντιμετωπίσω τα απαιτητικά «αφεντικά» και συγκρούσεις με συναδέλφους – 26.2.2016,  Ώρα 17.00

Η αποτελεσματική διαχείριση απαιτητικών καταστάσεων στον εργασιακό χώρο συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος ευχαρίστησης, βελτιώνοντας το κλίμα συνεργασίας μεταξύ συναδέλφων. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση των ατόμων, δημιουργώντας ευκαιρίες για τη σύναψη παραγωγικών επαγγελματικών σχέσεων.  Η διάλεξη παρουσιάζει ποικίλες επικοινωνιακές δεξιότητες, με σκοπό οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης δυσκολιών, που σχετίζονται με τον εκάστοτε εργοδότη ή συνάδελφο. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τα θέματα τα οποία θα παρουσιαστούν συμπεριλαμβάνουν: τρόπους έκφρασης άρνησης ή διαφωνίας, μέθοδοι απώθησης του αρνητισμού, παρουσίαση των διαφόρων τύπων επικοινωνίας, τρόπους βελτίωσης των επικοινωνιακών λαθών που μπορεί να προκύψουν, κ.ο.κ

Ομιλητής: Χριστίνα Πατίτσα, Ψυχολόγος             

Εργαστήριο για παιδιά

Musical Steps – 28.2.2016,  Ώρα 11.30 & 12.15

Το Musical Steps είναι ένα επιτυχημένο σύστημα μουσικής και κίνησης που εδρεύει στη Σκωτία και λειτουργεί για 2η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια δημιουργική απασχόληση γονέα-παιδιού που ενδυναμώνει τη σχέση τους. Κύριοι στόχοι είναι η μουσική καλλιέργεια, η ενθάρρυνση του λόγου και η κοινωνικοποίηση του παιδιού. Το μάθημα έχει συγκεκριμένη δομή, με τραγούδια σε ελληνικά και αγγλικά, επαφή με μουσικά όργανα και πλούσιο οπτικό υλικό για παιχνίδι.

Το εργαστήριο έχει ως θέμα το τσίρκο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Εύη Θεοδωράκου, μουσικός παιδαγωγός – αντιπρόσωπος του Musical Steps στην Ελλάδα, Βάλια Γιαλιά

Το εργαστήριο των 11:30 απευθύνεται σε γονείς & παιδιά βρεφικής ηλικίας (8-18 μηνών), ενώ των 12:15 σε γονείς & παιδιά προσχολικής ηλικίας (18-36 μηνών).

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

  • Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
  • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών (Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα)κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης. 
  • Για πληροφορίες και προεγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ.  210 8778396/8 και στο Email: [email protected]