Ο συγγραφέας συνομιλεί με τον ομότεχνο του Δημήτρη Στεφανάκη στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή» στον Ιανό την Πέμπτη 17 Μαρτίου

Ο Δημήτρης Στεφανάκης, συγγραφέας των «Φιλμ Νουάρ» και «Μέρες Αλεξάνδρειας» (εκδ. Ψυχογιός) εγκαινιάζει μια νέα σειρά συζητήσεων-εκδηλώσεων στον Ιανό με  τίτλο «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή». Με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου έργου του «Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή» (εκδ. Ψυχογιός), ο συγγραφέας θα εξετάζει διαφορετικές πτυχές του θέματος όπως αυτές παρουσιάζονται στα διάφορα κεφάλαια του βιβλίου με τη «συνεργασία» διαφορετικών συνομιλητών και τη συμμετοχή του κοινού.

Η πρώτη συνάντηση της σειράς θα λάβει χώρα την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 18:00 και το θέμα αυτής θα είναι «Λογοτεχνία και Πολιτική». Καλεσμένος του Δημήτρη Στεφανάκη θα είναι ο Πέτρος Τατσόπουλος και μερικά από τα ερωτήματα που θα τεθούν στη διάρκεια της συζήτησης είναι:

  • Είναι η λογοτεχνία πολιτική πράξη, με άλλα λόγια, αξίζει και πρέπει να παρεμβαίνει στην πολιτική επικαιρότητα, να παίρνει θέση στην πολιτική, στην κοινωνία, στην Ιστορία;
  • Μπορεί να αλλάξει με αυτό τον τρόπο τον κόσμο;
  • Πώς βλέπει ένας πολιτικός τη λογοτεχνία, πώς εμπνέεται και τι περιμένει από αυτή; 

Δημήτρης Στεφανάκης-Πέτρος Τατσόπουλος, Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα, Πέμπτη 17 Μαρτίου, ώρα 18:00. Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.