Τα έθιμα, οι μυρωδιές και οι γεύσεις του Πάσχα θα είναι στο επίκεντρο του ολοήμερου εργαστήριου για παιδιά 6-12 χρόνων που οργανώνει το μουσείο τη Μεγάλη Δευτέρα

Θυμάστε την εποχή που ήσαστε παιδιά και το σπίτι μοσχοβολούσε παραμονές Πάσχα από κουλούρια και τσουρέκια που ψήνονταν στον φούρνο; Κακίζετε τον εαυτό σας επειδή δεν έχετε χρόνο και αντοχή για να μάθετε στα παιδιά σας τα έθιμα, τις μυρωδιές και τις γεύσεις του Πάσχα;

Μην στενοχωριέστε. Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο οργανώνει ολοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 & ώρες 8:30 – 16:30 με θέμα «Γνωρίζω το Πάσχα με όλες μου τις αισθήσεις» και προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας για να προσεγγίσουν το Πάσχα με έναν διαφορετικό τρόπο: μέσα από όλες τους τις αισθήσεις!

  • Τι μπορούμε να φτιάξουμε με τα χέρια μας στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, το Πάσχα;
  • Ποιες μυρωδιές φτάνουν στη μύτη μας αυτήν την περίοδο;
  • Ποια σχέση έχει η Μεγάλη Εβδομάδα με την τέχνη;
  • Ποιοι ήχοι μας θυμίζουν τις ημέρες του Πάσχα;
  • Τι γευόμαστε στο πασχαλινό τραπέζι;

Μέσα από δημιουργικά προγράμματα («Μυρωδιές και γεύσεις», «Τα έθιμα του Πάσχα με τη ματιά της μέλισσας» κ.α.) τα παιδιά ανακαλύπτουν και διαχωρίζουν μυρωδιές και γεύσεις του Πάσχα, κατασκευάζουν το δικό τους ποτ πουρί και μαγειρεύουν πασχαλινά κουλούρια. Επίσης, με τη βοήθεια της μέλισσας ρομπότ, ανακαλύπτουν έθιμα του Πάσχα στον κόσμο όπως τα απεικονίζουν διάφοροι καλλιτέχνες.

«Γνωρίζω το Πάσχα με όλες μου τις αισθήσεις, Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου, ώρες 8:30 – 16:30. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995. H οικονομική συμμετοχή είναι: 22,00 € για κάθε παιδί, 20,00 € για αδέλφια & 15,00 € για τους συνδρομητές και για άνεργους (στην τιμή περιλαμβάνεται δεκατιανό και ελαφρύ γεύμα)