Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, μουσική με δεινόσαυρούς και άλλα πολλά περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το τριήμερο 15 - 17 Απριλίου

Η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει αρχίσει. Αυτό σημαίνει πως οι επισκέπτες του Κέντρου αυτό το διάστημα θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής.

Όμως, εκτός του ίδιου του εργοταξίου, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ έχει και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα να επιδείξει. Κυρίως, ένα πρόγραμμα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για παιδιά και ενήλικες, ενδεικτικό των προθέσεων του Κέντρου Πολιτισμού για το μέλλον.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το διάστημα 15 με 17 Απριλίου αναλυτικά:

Μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης – 15.4.2016, ώρα 17:00 (διάλεξη για νέους)

Πώς θα γινόταν στην πράξη το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο ελληνικό σχολείο; Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι και καθηγητές πραγματοποιούν ένα πειραματικό μάθημα με ένα 25μελές τμήμα μαθητών Λυκείου και απαντούν σε ερωτήματα.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Schoolwave.

H μουσική συναντά τους δεινόσαυρους – 16.4.2016, ώρα 11:00 & 12:30 (μουσικό εργαστήριο για παιδιά και γονείς)

Ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα όπου παιδιά και γονείς έρχονται σε επαφή με μουσικά έργα διαφορετικών στυλ και περιόδων, μέσα από τα οποία αναδύονται ιστορίες για… τους δεινόσαυρους.

Στα παιχνίδια με τους δεινόσαυρους εμπλέκονται και άλλες μορφές τέχνης, όπως το θεατρικό παιχνίδι, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός και η κινητική έκφραση. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν την ικανότητά τους να συνεργάζονται δημιουργικά μεταξύ τους.

Το εργαστήριο των 11:00 απευθύνεται σε παιδιά 3-5 ετών, ενώ των 12:30 σε παιδιά 5-7 ετών.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Λόγου Παίγνιον

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Δίπλωσέ το! – 17.4.2016, ώρα 10:30 & 12:30 (εργαστήριο για παιδιά)

Ένα εισαγωγικό εργαστήριο στον θαυμαστό κόσμο των τρισδιάστατων αντικειμένων!  Με τη χρήση ενός φύλλου χαρτιού και άλλων υλικών, και μέσα από τις τεχνικές των «πτυχώσεων και των διπλωμάτων», τα παιδιά δημιουργούν ευφάνταστες τρισδιάστατες μορφές, που βασίζονται σε εφαρμογές απλών μοτίβων.

Για παιδιά 7-10 ετών.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαγδαλένα Πανταζή, αρχιτέκτονας μηχανικός
Το εργαστήριο των 10:30 θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και ως εκ τούτου απευθύνεται σε αγγλόφωνο κοινό.

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα. Τηλέφωνο για προεγγραφές 210 8778396/8.  Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.