Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με εκθέματα και εκδηλώσεις με άξονες τη ρωσική τέχνη και το προσφυγικό

Η φετινή 13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη θα έχει ρωσικό χρώμα (η Ρωσία είναι η τιμώμενη χώρα) και ανθρωπιστική χροιά (το κύριο αφιέρωμα θα είναι «Πρόσφυγες, τότε και σήμερα»). Πάνω σε αυτούς του δύο άξονες θα κινηθεί και η συμμετοχή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο φεστιβάλ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Στο προσφυγικό θα είναι αφιερωμένες η έκθεση «Ex-ils, εικαστικές σημειώσεις πάνω στον εκ-πατρισμό» και η εκδήλωση Οι Δρόμοι της Προσφυγιάς για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Παύλου Νεράντζη σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσίκη.

Στη Ρωσία πάλι το μουσείο αφιερώνει παρουσίαση-διάλεξη με θέμα τα λογοτεχνικά έργα των Ρώσων κλασικών συγγραφέων που ενέπνευσαν τις παραστάσεις στο Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου Μπολσόι, της εκπροσώπου τύπου του Θεάτρου Μπολσόι, διδάκτωρος ιστορίας της τέχνης, κ. Εκατερίνα Νόβικοβα.

Επισκεφτείτε το stand #105 του μουσείου στο Περίπτερο 13 στους χώρους της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 15:00 - 21:00 / Παρασκευή & Κυριακή 10:00 - 21:00 / Σάββατο 10:00 - 22:00