Το Μουσείο Μπενάκη τιμά το Μουσείο της Πόλης του Βόλου την Τρίτη 17 Μαΐου

Στο μοναδικό έως σήμερα σύγχρονο Μουσείο Πόλης στην Ελλάδα αφιερώνει το Μουσείο Μπενάκη την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016. Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει για την προβολή των αξιόλογων πολιτιστικών οργανισμών της περιφέρειας, το μουσείο μας προσκαλεί σε μια ειδική τιμητική εκδήλωση με ομιλητές τους:

  • Ρίκη Μπουσχότεν, καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ΙΑΚΑ για το Μουσείο Πόλης
  • Ιουλία Πεντάζου, Δρ Ιστορικό - ειδικό στις πολυμεσικές εφαρμογές, συν- επιμελήτρια της πρώτης μεγάλης περιοδικής έκθεσης του Μουσείου «Βόλος - Νέα Ιωνία: τόσο μακριά τόσο κοντά»
  • Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αρχιτέκτονα, σκηνοθέτη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επιστημονικό υπεύθυνο του ερευνητικού προγράμματος «Σχεδιάζοντας το Μουσείο της Πόλης του Βόλου»

Οι τρεις τους θα αναφερθούν στο χρονικό της δημιουργίας του μουσείου, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και τη συμβολή του στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, στην έρευνα και στην προβολή του πολιτισμού της πόλης του Βόλου, εντός και εκτός της Ελλάδας.

Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου (έτος λειτουργίας 2014), το οποίο στεγάζεται στο κτήριο της πρώην καπναποθήκης  Παπάντου, είναι το πρώτο και μοναδικό έως αυτή τη στιγμή σύγχρονο Μουσείο Πόλης στην Ελλάδα. Σε αυτό εκτίθενται οι ιστορίες ζωής των ανθρώπων της πόλης μαζί με τα υλικά τεκμήρια της δραστηριότητάς τους.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Olivier Descotes, Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη και Αίγλη Δημόγλου, Διευθύντρια του Μουσείου της Πόλης του Βόλου

Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1), Τρίτη 17 Μαΐου, ώρα 19:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.