Για άλλη μια χρονιά το Παιδικό Μουσείο προσφέρει από 21 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5 έως 12 ετών

Τα δημοτικά σχολεία κλείνουν στις 14 Ιουνίου. Χαρά για τους μικρούς μαθητές, αγωνία για τους εργαζόμενους γονείς που αναζητούν τρόπους δημιουργικής ενασχόλησης για τα μικρά εν αναμονή της θερινής άδειας. Εξ ου και η μεγάλη προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μπόμπιρες από πολιτιστικούς οργανισμούς και ιδρύματα…

Όμως, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προηγείται. Προηγείται λόγω της εμπειρίας των συντελεστών του, λόγω της φύσης των συλλογών του που είναι σχεδιασμένες ειδικά για να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα των παιδιών και λόγω της θέσης του μουσείου στην Πλάκα που ευνοεί τις ξεναγήσεις και τις επισκέψεις σε άλλα μουσεία.

Τα φετινά καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου για παιδιά 5 έως 12 ετών αναλύονται σε έξι (έξι) εβδομαδιαίες περιόδους:

1η περίοδος: Tρίτη 21 έως Παρασκευή 24 Ιουνίου
2η περίοδος: Δευτέρα 27 Ιουνίου έως Παρασκευή 1 Ιουλίου              
3η περίοδος: Δευτέρα 4 έως Παρασκευή 8 Ιουλίου
4η περίοδος: Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Ιουλίου
5η περίοδος: Δευτέρα 18 έως Παρασκευή 22 Ιουλίου
6η περίοδος: Δευτέρα 25 έως Παρασκευή 29 Ιουλίου

Στη διάρκειά τους οι μικροί συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν:

  • Στον χρόνο μέσα από μια συλλογή ρούχων, να μεταμφιεστούν και να αναβιώσουν στιγμές του παρελθόντος αλλά και του παρόντος.
  • Στην ιστορία μέσα από μια συλλογή αγγείων και να δημιουργήσουν το δικό τους «βιβλίο» αφού ερευνήσουν και μνημεία της περιοχής της Πλάκας.
  • Στην Ελλάδα μέσα από μια συλλογή χαρτών και αναμνηστικών από διάφορους τόπους.
  • Στον κόσμο μέσα από μια συλλογή σημαιών και να ανακαλύψουν πληροφορίες για έθιμα, ασχολίες, παιχνίδια διαφορετικών λαών και να παίξουν κάποια από αυτά.
  • Στη φύση μέσα από μια επίσκεψη στον Εθνικό Κήπο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις σε άλλα μουσεία στην περιοχή της Πλάκας καθώς και δεκατιανό γεύμα.

Η μελέτη και ο σχεδιασμός του προγράμματος έχει γίνει από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και θα υλοποιηθεί από τους ερμηνευτές του Ε.Π.Μ.

Εβδομαδιαία καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα «Ταξιδεύω με τις συλλογές του Μουσείου», Ελληνικό Παιδικό Μουσείο,  Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, Αθήνα. Διάρκεια προγράμματος: 21 Ιουνίου 2016 έως τις 29 Ιουλίου 2016, καθημερινές 8:30 π.μ. – 16:30 μ.μ. Η οικονομική συμμετοχή για την 1η περίοδο είναι 95,00 ευρώ για κάθε παιδί και 85,0ευρώ για τους συνδρομητές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Η οικονομική συμμετοχή για την 2η – 6η περίοδο είναι 115,00 ευρώ για κάθε παιδί και 105,00 ευρώ για  τους συνδρομητές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Η οικονομική συμμετοχή για μία ημέρα είναι 25,00 ευρώ για κάθε παιδί & 22,00 ευρώ για τους συνδρομητές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995