Μια βόλτα στα βήματα του θρυλικού frontman των Doors στην Πλάκα

Αστικός μύθος ή αλήθεια; Ποτέ δεν θα μάθουμε με βεβαιότητα. Όμως, κατά ορισμένους θαυμαστές του, ο Τζιμ Μόρισον, πριν από τη μοιραία βραδιά του Ιουλίου του ’71 στο Παρίσι που σήμανε το τέλος της επίγειας δόξας του και την αρχή του μύθου, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα από τα Αναφιώτικα.

Η ιστορία δεν είναι καθ’ όλα απίθανη. Βλέπετε, υπήρξε κάποια εποχή που η Ελλάδα ήταν μια λευκή κόλλα, ένας παράδεισος για τους απανταχού μποέμ, ένα ησυχαστήριο και ένας οίκος ανάρρωσης –ανοιχτού τύπου- για όλους εκείνους που η φήμη και οι καταχρήσεις τους είχαν φέρει στα όριά τους. Πολλοί είναι εκείνοι που διηγούνται πως ένα τυχαίο βράδυ βρέθηκαν φάτσα με φάτσα με τον Κλάπτον, τον (Βαν) Μόρισον ή τον Μπάουι σε κάποιο μαγαζί της Πλάκας. Όλα αυτά βέβαια όταν πολλοί εξ ημών ήμασταν αγέννητοι.

Όπως και να ‘χει, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Spam Webradio του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα ίχνη του King Lizard στην Αθήνα. Με επίσκεψη στο σπίτι όπου έμεινε (!) και περατζάδα στα μέρη από όπου πέρασε. Και φυσικά με το απαραίτητο αφιέρωμα-αναδρομή στον καλλιτέχνη.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στον περίπατο θα συναντηθούν στο Μουσείο (Τριόδων 23, Πλάκα- Στάση Μετρό Ακρόπολη) την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις  7 το απόγευμα από όπου θα αναχωρήσουν για την βόλτα τους. Στην επιστροφή τους θα τους περιμένει ένα αφιέρωμα με βίντεο, ποιήματα και αποσπάσματα από άλλα έργα του Μόρισον από ομάδα φοιτητών. Aποσπάσματα θα διαβάσει απ΄ το «Μια Αμερικάνικη Προσευχή» ο ηθοποιός Τάσος Ράπτης 

Θα ακολουθήσει κουβεντούλα με YAMAS, τα χαμηλόβαθμα αλκοολούχα ποτά  από ελληνικά αποστάγματα – Ούζο, Μαστίχα και Τσίπουρο.

Το κόστος συμμετοχής είναι 7 ευρώ ανά άτομο

Πληροφορίες- κρατήσεις θέσεων: Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης-Εθνικό Κέντρο Έρευ­νας & Διά­σω­σης Σχολικού Υλικού, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα, [email protected] -τηλ. 210 3250341