Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα συνομιλήσει με τον Νίκο Θρασυβούλου για τη ζωή, την Τέχνη και τα …βάσανα του Φεστιβάλ

Ένας από τους αθόρυβους «εργάτες» του θεάτρου, ο ηθοποιός (στο παρελθόν) και σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος βρέθηκε φέτος στη δίνη του κυκλώνα, όταν κλήθηκε την τελευταία στιγμή να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά αναφορικά με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Από το Θέατρο του Νέου Κόσμου όπου εδώ και είκοσι χρόνια έχει δημιουργήσει τον δικό του πυρήνα δημιουργίας, σκηνοθετώντας και δίνοντας τα φώτα του σε νέους συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς, βρέθηκε ξαφνικά στο τιμόνι του πιο πολυδιαφημισμένου πολιτιστικού οργανισμού στη χώρας, ευθύνη την οποία ανέλαβε χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγαλόστομες εξαγγελίες.

Ευτυχώς, ο σκηνοθέτης, από τους πιο αξιόλογους της γενιάς του –η περσινή παράστασή του «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» ήταν από τις καλύτερες της χρονιάς- διακρίνεται για το χιούμορ και την ψυχραιμία του, αρετές απαραίτητες στα νέα του καθήκοντα. Και κάθε συζήτηση μαζί του δεν μπορεί παρά να είναι απολαυστική και αποκαλυπτική.

Η παρουσία του στο café του Ιανού τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στο πλαίσιο των Θεατρικών Συναντήσεων που επιμελείται ο Νίκος Θρασυβούλου αναμένεται άρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο café του Ιανού, Σταδίου 24, Αθήνα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, ώρα 20:30. Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr από το παρακάτω link: https://www.youtube.com/watch?v=p_-J0sHCvmo