Τις Τετάρτες του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου το μουσείο φιλοξενεί μαθήματα σχεδίου και χρώματος για ενδιαφερόμενους από 15 χρονών και πάνω με θέματα από τις συλλογές του

Ποιος είπε ότι ο Αύγουστος στην Αθήνα είναι «νεκρός» μήνας… Όποιος ψάχνει, ξετρυπώνει δράσεις και εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας με ξεχωριστό ενδιαφέρον και λιγότερο κόσμο.

Από τις δράσεις που «τρέχουν» αυτό το διάστημα ξεχωρίσαμε τα πρωινά μαθήματα σχεδίου και χρώματος που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 09:30 έως 13:30 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τον ζωγράφο - σκηνογράφο - εργαστηριακό συνεργάτη του ΤΕΙ Αθηνών Νικόλα Κληρονόμο. Κάθε φορά 7 άτομα –με σειρά προτεραιότητας- ηλικίας 15 χρονών και πάνω θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικές αρχές σχεδίου και χρώματος με αφορμή πάντα έργα από τις συλλογές του μουσείου. Τα μέσα για σχεδίαση θα παρέχονται από το μουσείο και η μοναδική οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες θα είναι η προμήθεια του εισιτηρίου.

Την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα και ώρα 18:30 ο κ. Νικόλας Κληρονόμος θα παρουσιάσει στο Αμφιθέατρο του Μουσείου διάλεξη με θέμα H ερμηνεία του φωτός στην αρχαία ελληνική ζωγραφική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 213214 4891, Δευτέρα έως Κυριακή, 08:00-20:00