Δύο ημέρες, 18 και 19 Αυγούστου, θα διαρκέσει ο εορτασμός της αυγουστιάτικης πανσελήνου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος ετοιμάζεται να φωτίσει για τα καλά τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της Ελλάδας το βράδυ της 18ης Αυγούστου που φορούν τα καλά τους και ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πολυπληθείς επισκέπτες τους. Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τη βραδιά είναι και το Μουσείο Ακρόπολης το οποίο συνηθίζει να «επεκτείνει» τη φιλοξενία του και την επόμενη ημέρα προσφέροντας δωρεάν είσοδο στο κοινό από τις 8 έως τις 10 το βράδυ και live jazz σε εκείνους που θα αποφασίσουν –όχι την τελευταία στιγμή- να απολαύσουν το γεύμα τους στο εστιατόριο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του διήμερου:

Πέμπτη 18 Αυγούστου

Στις 9 μ.μ., το Μουσείο θα υποδεχθεί την γνωστή μπάντα The Swingin’ Cats στον προαύλιο χώρο του, με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια και χορό. Η κεφάτη μπάντα που αγαπήθηκε ως ‘Penny & the Swingin' Cats’ θα μας ταξιδέψει στην ανεμελιά παλιών εποχών, με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου.

Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου (τηλεφωνικές κρατήσεις 210 9000915), καθώς και το καφέ του ισογείου. Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, εκτός από τα εκλεκτά πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, το εστιατόριο θα φιλοξενεί τρεις γνωστούς μουσικούς της Αθηναϊκής τζαζ σκηνής, τον Σπύρο Ροντογιάννη στο σαξόφωνο, τον Τζώρτζη Τσιρόπουλο στο πιάνο και τον Χρήστο Κορομηλά στο κοντραμπάσο.

Παρασκευή 19 Αυγούστου

Το Μουσείο θα λειτουργεί όπως κάθε Παρασκευή: οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου έως τα μεσάνυχτα. Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους θα είναι ελεύθερη, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».

Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν στη βεράντα του εστιατορίου βραδινό γεύμα ή ποτό με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα. Παράλληλα, στο εσωτερικό του εστιατορίου τρεις μουσικοί θα ερμηνεύσουν διαχρονικές μελωδίες της τζαζ (Σπύρος Ροντογιάννης στο σαξόφωνο, Τζώρτζης Τσιρόπουλος στο πιάνο και Χρήστος Κορομηλάς στο κοντραμπάσο).