Σεμινάρια γευσιγνωσίας για παραγωγούς, εμπόρους και εξαγωγείς ελαιολάδου οργανώνουν η Oliveoilseminars.com και ο Εθνικός Οργανισμός Δοκιμαστών Ελαιολάδου της Ιταλίας

Το ελαιόλαδο είναι πηγή πλούτου για τους έλληνες παραγωγούς και επαγγελματίες του χώρου των τροφίμων. Όμως, πόσοι πραγματικά γνωρίζουν το προϊόν τους; Πόσοι είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τις διαφορετικές ποιότητες του ελαιολάδου, τις  διαβαθμίσεις της γεύσης, την προέλευση και την καταλληλότητά του για διάφορες χρήσεις;

Για να τους διευκολύνουν τη δουλειά τους, τα Σεμινάρια Ελαιολάδου Oliveoilseminars.com και ο Εθνικός Οργανισμός Δοκιμαστών Ελαιολάδου της Ιταλίας (ONAOO) οργανώνουν εξειδικευμένα εργαστήρια στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ, για την εκπαίδευση και πιστοποίηση Δοκιμαστών Ελαιολάδου.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον τομέα του ελαιολάδου, παραγωγούς, εμπόρους, εξαγωγείς και στελέχη επιχειρήσεων, με σκοπό να καλυφθεί ένα μεγάλο κενό στον τομέα της εκπαίδευσης για το ελαιόλαδο, που υπάρχει στην χώρα μας.

Η πρώτη σειρά σεμιναρίων θα ξεκινήσει στις  4 Φεβρουαρίου 2017 και θα έχει συνολική διάρκεια εντατικής εκπαίδευσης 55 ωρών, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα εκπαίδευσης Δοκιμαστών Ελαιολάδου του Ιταλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στα Μελίσσια, Λ. Πηγής 15 και θα διαρκέσουν συνολικά 4½ μήνες, ενώ έχουν κληθεί να διδάξουν έμπειρα στελέχη από την Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.

Πληροφορίες από την Γραμματεία των σεμιναρίων,  τηλ. 210 8086565 και από το www.oliveoilseminars.com