Ένα νέο θεσμό θεματικών εκδηλώσεων για το δοκίμιο, με τίτλο «Επίμαχες συζητήσεις- Επίκαιρες συναντήσεις», ξεκινούν τα Public με οικοδεσπότη τον Χάρη Βλαβιανό, ποιητή, μεταφραστή και διευθυντή του περιοδικού «Ποιητική».

Στόχος των εκδηλώσεων με προσκεκλημένους εξέχουσες προσωπικότητες, αγαπητές σε όλους, είναι η συζήτηση για επίκαιρα θέματα που απασχολούν την εποχή μας, ενώ παράλληλα φέρνουν στο φως προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας.

Οι διαχρονικές  παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, οι κίνδυνοι που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το μέλλον της λογοτεχνίας σ’ ένα περιβάλλον διαβρωμένου λόγου και οι πολλαπλές ερμηνείες του σωκρατικού «ευ ζην» θα είναι μερικά από τα θέματα συζήτησης που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό στα Public.

Οι «Επίμαχες συζητήσεις - Επίκαιρες συναντήσεις» ξεκινούν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00  στα Public Συντάγματος, όπου ο Χάρης Βλαβιανός συζητά με τον ιστορικό και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστα Κωστή, για ζητήματα που αφορούν τη πολιτική, οικονομική, αλλά και πολιτισμική σκηνή της χώρας μας με αφορμή την επανέκδοση της σημαντικής μελέτης του καθηγητή «Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας».

Οι δύο προσωπικότητες, θα ανταλλάξουν απόψεις ενώ ένα από τα βασικά ερωτήματα που θα τεθούν είναι κατά πόσο η ίδρυση του ελληνικού κράτους με τον ιδιόμορφο τρόπο που επιτεύχθηκε, δημιούργησε παθογένειες, στρεβλώσεις και υπαρξιακά διλήμματα τα οποία απασχολούν το έθνος μας ακόμα και σήμερα.

Οι εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος και θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Επόμενη συζήτηση με τον Χάρη Βλαβιανό στις 18/10. Καλεσμένος θα είναι ο Θάνος Βερέμης σε μια συζήτηση για ζητήματα που αφορούν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με αφορμή την επικείμενη έκδοση της σημαντικής μελέτης του, «Ανδρέας Παπανδρέου: Μεγάλες Προσδοκίες».

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις στο blog.public.gr