Ο επιμελητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών θα μιλήσει στο πλαίσιο της έκθεσης στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Την εντυπωσιακή έκθεση «Χώρα των Δεινοσαύρων» που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος θα επισκεφτεί ο παλαιοντολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Λύρας, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα τα προϊστορικούς γίγαντες και τις ανακαλύψεις που σχετίζονται με την ιστορία τους.

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η διαδραστική έκθεση «Στη Χώρα των Δεινοσαύρων» είναι μια συναρπαστική θεματική έκθεση για μικρούς και μεγάλους με αναπαραστάσεις 30 ειδών δεινοσαύρων σε φυσικό μέγεθος. Ο γιγαντιαίος Στεγόσαυρος, ο επιβλητικός Τρικεράτοπα, ο φυτοφάγος Αγκυλόσαυρος, ο ιπτάμενος Πτερανόδοντας, η καλή «μαμά σαύρα» Μαιασαύρα και πλήθος άλλων κινούνται, ανοίγουν διάπλατα το στόμα τους και κινούν απειλητικά τις ουρές τους προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα για όλη την οικογένεια.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο επιμελητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Λύρας θα δώσει διάλεξη για την ιστορία και τα κατορθώματα των μεγάλων ερευνητών που ασχολήθηκαν με την ανακάλυψη και τη μελέτη των δεινοσαύρων!

Ο Γιώργος Λύρας, θα παρουσιάσει στο κοινό όλες τις ανακαλύψεις δεινοσαύρων από την Αγγλία του 18ου αιώνα μέχρι τις πολύ πρόσφατες που έγιναν στην Κίνα. Θα περιγράψει τη ζωή των πρώτων ερευνητών που ανακάλυψαν απολιθώματα δεινοσαύρων και θα συνεχίσει με τα κατορθώματα των μεγάλων κυνηγών δεινοσαύρων, όπως του Barnum Braun που ανακάλυψε τον Τυρανόσαυρο.

Παράλληλα, θα γίνει αναφορά στους σημερινούς επιστήμονες και στις θεωρήσεις που υπάρχουν ότι οι δεινόσαυροι δεν έχουν εξαφανιστεί, αλλά ότι έχουν εξελιχθεί σε πουλιά!

«Στη Χώρα των Δεινοσαύρων», Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος.  Ωράριο λειτουργίας:  Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, 09:00 - 13:30, Παρασκευή, 09:00 - 20:00, Σάββατο, 11:00 - 16:00, Κυριακή, 10:00 - 18:00. Τιμές εισιτηρίων:     Γενική είσοδος 6€, Ομαδικό 4 ατόμων 20€

Διάλεξη του Γιώργου Λύρα για την παλαιοντολογία, Παρασκευή, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος, 21 Οκτωβρίου, ώρα 18:00-19:00. Είσοδος ελεύθερη.