Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το Greek Cultural Institute  και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου περίπατο στην πιο ιστορική γειτονιά της Αθήνας

Τη Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 11:30 το πρωί το Greek Cultural Institute  και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα που, ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων, θα μας ταξιδέψει σε ιστορίες ελευθερίας κάτω από την Ακρόπολη.

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οι «περιπατητές» θα επισκεφτούν την επίκαιρη έκθεση του Μουσείου με σπάνια ντοκουμέντα για τον πόλεμο του ’40  και στη συνέχεια θα περιηγηθούν   σημεία της πόλης που συνδέθηκαν με σημαντικά γεγονότα αλλά και σπίτια και δρόμους που αποτυπώθηκαν σε ταινίες του εληνικού κινηματογράφου, όπως στο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται»

Στο τέλος του περιπάτου θα προβληθούν αποσπάσματα από αυτές τις ταινίες που κατέγραψαν με τον δικό τους διαφορετικό τρόπο την Κατοχή στην ιστορική αυτή περιοχή της Αθήνας.

Οδηγός σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης-Εθνικό Κέντρο Έρευ­νας & Διά­σω­σης Σχολικού Υλικού,Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα, τηλ. 210 3250341, [email protected] Κόστος συμμετοχής:  10 ευρώ (για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%). Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.