Το αγαπημένο jazz στέκι εγκαινιάζει το βιβλιοφιλικό project Booknotes με απαγγελίες στον ρυθμό μουσικών αυτοσχεδιασμών

Στο Jazz Point, το μουσικό στέκι της οδού Ακαδημίας, τα βιβλία «τζαμάρουν» τις Τρίτες στις 20:30 . Ένας συγγραφέας με το βιβλίο του (ποίηση ή πεζογραφία), ένας ομιλητής κι ένας αναγνώστης πλαισιώνονται από μουσικούς που «ξαναγράφουν» με νότες το λογοτεχνικό έργο. Η επιλεγμένη μουσική πηγάζει από το ύφος κάθε βιβλίου ώστε να αποδώσει την ατμόσφαιρα της λογοτεχνίας, σε μια σειρά από ζωντανά soundtracks. Κάθε δύο εβδομάδες, βράδυ Τρίτης, ένα νέο μουσικό σχήμα μεταφέρει στο πεντάγραμμο το βιβλίο που παρουσιάζεται.

Οι βραδιές Booknotes ξεκινούν την Τρίτη 1η Νοεμβρίου, στις 20:30. Η ποιήτρια Μαρία Κουλούρη και η ποιητική της συλλογή «Ρολόγια και άλλοι χτύποι» (Μελάνι, 2015) συναντούν τη μουσικό Κατερίνα Πολέμη. Η συγγραφέας (βραβευμένη για την ποίησή της και με συγγραφική και υποκριτική εμπειρία στον χώρο του θεάτρου) θα διαβάσει ποιήματά της στον ρυθμό των μουσικών αυτοσχεδιασμών της διεθνώς αναγνωρισμένης, στον χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο, συνθέτριας. Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Χριστίνα Οικονομίδου.

Οι βραδιές Booknotes θα κινηθούν σε ρυθμούς τζαζ, μπλουζ, ροκ, πανκ, ηλεκτρονικής, δημοτικής, κλασικής μουσικής (και όποιου άλλου στυλ ζητά η λογοτεχνία) - με ελεύθερο τζαμάρισμα και παζλ μουσικών επιλογών μέχρι πρωτότυπες συνθέσεις και μελοποίηση˙ στο Jazz Point, όπου οι τέχνες ανοίγουν μεταξύ τους διάλογο και κάθε βιβλίο βρίσκει τη μουσική του.

Booknotes στο Jazz Point, Ακαδημίας 18, Αθήνα, 210 3235911.  Είσοδος ελεύθερη. Ελάχιστη κατανάλωση: 5 €