Μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι παρευρέθησαν στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας». Η βραδιά τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και του Γενικού Προξενείου της Ακτής Ελεφαντοστού και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ενίσχυσης των φιλικών σχέσεων της Γλυφάδας με την αδελφοποιημένη πόλη Kouassi Datekro της Ακτής Ελεφαντοστού.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολουθήσαν ένα φιλικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε επίλεκτους παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού και Έλληνες παίκτες από το Δήμο Γλυφάδας, ενώ στο γήπεδο δεν δίστασε να μπει και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου που τόσο θερμά αγκάλιασε την όλη προσπάθεια.

Στη συνέχεια η Νίνα Λοτσάρη μάγεψε το κοινό με τις εκπληκτικές ερμηνείες της σε τραγούδια τόσο ελληνικού, όσο και ξένου ρεπερτορίου με διευθυντή ορχήστρας τον κ. Παναγιώτη Μπαρμπάτη. Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε η ηθοποιός Μαρία Τσαρούχα, ενώ η Μαίρη Μηλιαρέση έκανε απολαυστική περιγραφή του αγώνα μπάσκετ.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι του επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου. Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν, η Γενική Πρόξενος Ακτής Ελεφαντοστού κα Κεσεσίογλου, ο Παύλος Θωμόγλου Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ και η σύζυγος του Κατερίνα, ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Παναγιωτόπουλος (Barbar), ο κ. Αλέξανδρος Πρίνος με τη σύζυγο του, η πιανίστα κα Άδα Σιμάτου Καρμίρη, η τραγουδίστρια Χριστίνα Μαραγκόζη, η δικηγόρος κα Κατερίνα Γιαμπουράνη, η Λίζα Έβερτ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γλυφάδας κ. Ορέστης Τσάγκλας και Μάριος Κασέρης και πλήθος δημοτών της Γλυφάδας κ.α.

Ευγενικοί χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: η ATTICA BANK, η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, η εταιρεία Medi Prinou, η Raycap, η Ευρωχαρική και η Unipharma. Τα έσοδα της εκδήλωσης, θα διατεθούν δια την ανέγερση και τον εξοπλισμό ενός σχολείου στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου τα παιδιά θα μαθαίνουν και την ελληνική γλώσσα και την ιστορία μας, στα πλαίσια της δράσης της οργάνωσης Ελληνικής Δράσης Αφρικής, που διατηρεί η κα Κεσεσίογλου, για τη διάδοση του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.