Τα Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture μας προσκαλούν σε έναν ακόμα Λογοτεχνικό Περίπατο αφιερωμένο στoν σπουδαίο συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.

Μετά από τη Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά, ο Αντώνης Σαμαράκης, ο αγαπημένος συγγραφέας του «Λάθους» και τόσων άλλων οδηγεί τα βήματά μας σε έναν ακόμα Λογοτεχνικό Περίπατο στην Αθήνα. Ο περίπατος θα ξεκινήσει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 10:30 από την οδό Αθηνάς και Αριστογείτονος, απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, περιοχή του κέντρου της Αθήνας που συνδέεται με τα παιδικά και τα μαθητικά χρόνια του Αντώνη Σαμαράκη. Από εκεί, οι περιπατητές θα κατευθυνθούν προς την οδό Μητροπόλεως, στη συμβολή με την οδό Νίκης, όπου βρισκόταν το Καφενείο των Παρισίων, στο οποίο σύχναζε ο Αντώνης Σαμαράκης και το οποίο συνδέεται ιδιαίτερα με το πρώτο του βιβλίο «Ζητείται ελπίς». Η τρίτη στάση θα γίνει στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν, καθώς ο Αντώνης Σαμαράκης, ο συγγραφέας που έδωσε και πήρε τόση αγάπη από τα παιδιά και τους νέους, έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τον θεσμό της Βουλής των Εφήβων.

Ο επίλογος της ημέρας θα γραφτεί στο Public Συντάγματος όπου οι συμμετέχοντες του Περιπάτου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη και να συζητήσουν μαζί του για τη ζωή και για το έργο του Αντώνη Σαμαράκη.

Προσοχή! Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, για τη συμμετοχή σας στον Λογοτεχνικό Περίπατο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο http://blog.public.gr/event/logotechnikos-peripatos-afieromenos-ston-antoni-samaraki-public-sintagmatos/

Ο επόμενος Λογοτεχνικός Περίπατος θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου με αφιέρωμα στον ήρωα του συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη, αστυνόμο Χαρίτο.

Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σας περιμένουν κάθε μήνα στα Public. Ενημερωθείτε για όλο το πρόγραμμα στο blog.public.gr