Η συγγραφέας του best-seller «Νησί» θα υπογράψει αντίτυπα του τελευταίου βιβλίου της «Οι Καρτ Ποστάλ» και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες

Οι καρτ ποστάλ που λαμβάνει κάθε εβδομάδα η Έλι στο γραμματοκιβώτιό της μοιάζουν να μην απευθύνονται σε εκείνη. Το όνομα παραλήπτη που αναγράφεται στα ταχυδρομικά δελτιάρια της είναι άγνωστο, όσο για τον αποτολέα, η μόνη ένδειξη που υπάρχει είναι το αρχικό γράμμα Α. Όμως, οι εικόνες της Ελλάδας στην μπροστινή όψη των καρτών την μαγεύουν. Και όταν οι κάρτες παύουν να έρχονται η Έλι νοιώθει αδικαιολόγητη απογοήτευση –σαν κάποιος να στράγγιξε το χρώμα από τη ζωή της.

Η Έλι παίρνει την απόφαση να ταξιδέψει στην Ελλάδα –η έλξη που ασκούν πάνω της το γαλάζιο της θάλασσας και το εκτυφλωτικό φως είναι κάτι στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί. Το πρωί της αναχώρησής της για την Αθήνα βρίσκει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο. Σε αυτό περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η οδύσσεια ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αναπάντεχη, συγκινητική και καμιά φορά σκοτεινή, η ιστορία του Α ξεδιπλώνεται παράλληλα με την ανακάλυψη όχι μόνο ενός πολιτισμού, αλλά και της λαχτάρας του να ξαναζήσει τη ζωή στο έπακρο.

Αυτό είναι πάνω-κάτω «Οι Καρτ Ποστάλ» (εκδόσεις Διόπτρα), το νέο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ που εκτυλίσσεται για άλλη μια φορά στην Ελλάδα. Με εφαλτήριο τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που συνέλλεξε στα ταξίδια της σε διάφορα σημεία της χώρας μας, η συγγραφέας πλέκει μια συναρπαστική ιστορία για τους ανθρώπους, το παρελθόν και τον έρωτα στην οποία παρεισφρέουν θρύλοι, μυστικά και –όπως υπόσχεται ο τίτλο του βιβλίου- πολλές φωτογραφίες.

Στις «Καρτ Ποστάλ» οφείλουμε την νέα επίσκεψη της Χίσλοπ στην Αθήνα την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Η συγγραφέας, που αγαπήθηκε όσο λίγες στη χώρα μας, θα υπογράψει αντίτυπα του νέου βιβλίου της και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες στα Public Συντάγματος την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ώρα 18:00.

Είσοδος: Ελεύθερη