Η τρίτη παράσταση της σειράς «Από τη σιωπή της προθήγκης στον θεατρικό λόγο» κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου

Μετά από τις sold-out παραστάσεις «Νεοπτολέμου Μύησις» και «Σκόρδα κεφάλια δώδεκα, κρομμύδια δεκαπέντε» με τις οποίες εγκαινιάστηκε η συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με το Εθνικό Θέατρο, η τρίτη παράσταση της σειράς, «Ερωφίλης κέντημα», κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου. Η παράσταση θα ανεβαίνει κάθε Τρίτη ως τις 21 Φεβρουαρίου στην αίθουσα 13 αφιερωμένη στην περίοδο της ξενοκρατίας στο Αιγαίο.

Βασισμένοι στην «Ερωφίλη» του Γεωργίου Χορτάτση, με αφορμή ένα πολύπτυχο κεντητό φουστάνι από την Κρήτη του 17ου αιώνα, σπάνιο κατάλοιπο της αναγεννησιακής επίδρασης που άφησε η ενετική κατάκτηση στο νησί (1211-1669), έξι ηθοποιοί, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Στρατή Πανούριου μας ζωντανεύουν μπροστά μας την εποχή της ακμής της κρητικής λογοτεχνίας.

Πριν από την παράσταση, η επιμελήτρια της Συλλογής Νεοελληνικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη Ξένια Πολίτου θα παρουσιάσει τα εκθέματα πριν από την παράσταση.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Στρατής Πανούριος
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μάιρα Βαζαίου
Μουσική-τραγούδια: Αλέξης Κωστόπουλος
Παίζουν: Ανδρομάχη Δαυλού, Αλέξης Κωστόπουλος, Αμαλία Τσεκούρα, Έλενα Μαρσίδου, Νικόλας Αναστασόπουλος, Στρατής Πανούριος

«Ερωφίλης κέντημα», Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, τηλ. 210 3453111, 24, 31 Ιανουαρίου & 7, 14, 21 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 20:30. Τιμές εισιτηρίων: € 15, € 10 μειωμένο (ανά παράσταση),  €50, € 35 (για το σύνολο των παραστάσεων). Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1, Αθήνα.